[]

Ev yapımı Carcassonne ve Condottiere

Malumunuz kutu oyunları pahalı. Mukavvayı, çıktıları alıp, bunları kendim yaparım diye düşünüyorum. Carcossonne'daki karo çıktılarını almak için de şöyle bir site buldum; boardgamegeek.com
buradaki files sekmesinde oyun açıklamaları, scoreboardlar ve oyun kutuları mevcut ama şu oyun karoları tanıtım pdf'i boardgamegeek.com (karoların orijinal boyutuna göre ufak kalıyor, yani pdf'teki karolar kullanışsız) ve şu oyun karoları çıktısı boardgamegeek.com (bunlar uygun ama karolar bilinen versiyona benzemiyorlar) haricinde istediğim şeye yaklaşan bir dosya bulamadım.

Carcassonne'u araştırırken aynı sitede Condottiere adlı bir oyuna denk geldim ki bu oyun gwent'in neredeyse aynısı, bunu öğrenince müthiş heveslendim. Bunun da çıktısını almak istiyorum ama ne yazık ki kart çıktılarını bulamadım.

1) Carcassonne'un tüm genişleme paketlerindeki karolarıyla birlikte a4 çıktıya hazır bir şekilde pdf'i bulunur mu?

2) Çıktıları, a4 boyutundaki arkası yapışkanlı etiket kağıtlarına basıp mukavvaya yapıştırmayı düşünüyorum. Ama istediğim şey oluklu mukavva değil. Diğer oluksuz mukavvanın adı nedir? Mukavvadan daha iyi olur dediğiniz başka bir malzeme var mı?

3) Condottiere'in kartları iskambil kağıdına benziyor. Yine a4 boyutundaki etiket kağıtlarına çıktı alıp, bristol kağıdına yapıştırıp kessem iyi sonuç alır mıyım?

4) Kutu oyunlarının kaliteli çıktılarını paylaşan bir topluluk var mıdır?

 
Bunu ben de araştırayım, kutu oyunlarının çıktılarının paylaşıldığı bir grup reddit de %99 vardır

Print and play anahtar sözcüğüyle aratırsak buluruz bence
  • freebird5406_2  (26.01.21 11:38:35 ~ 12:02:47) 
Ben de takipteyim, carcasonne ile ilgili çıktı sonrası orijinali nasıl, türkçe kullanım kılavuzu ne diyor gibi konularda yardımcı olurum. Print and play fikri de heyecanlandırdı, darısı başka oyunlara.


  • kullanıcıadımbuolsun  (26.01.21 12:05:49) 
Ooo kutu oyunculari gelmis.

Su anda bulamadim ama Facebook uzerinde PnP kutu oyunlari ile ugrasan bir grup vardi. Board Game Turkiye ve Istanbul Board Game Enthusiasts gruplarina sorarsaniz yonlendirirler.

Condottiere'in orjinali bende var. Direk ozalitciye 350gr kartondan bastirabilirsiniz. Bastirdiklarinizi kesip kart koruyucu kilifa koyarsaniz oynanir olur. Gwent'in ilham aldigi oyundur kendisi ama biraz eski oldugundan kurallari tam dengeli degildir. Biz bazi kartlari cikarip ve bazi kurallari degistirip oynuyorduk.

Carcassonne TRde pahali degil ya diyecektim. Neotroy'un sitesine gidip 250TL gordum. Ulkenin hali icler acisi yahu, ben onu 50 TLye almistim vaktinde.
  • cleric  (26.01.21 12:26:12) 
ben bunu coup diye bir boardgame için yaptım. çok güzel oldu.
yapmak isterseniz, kullandığım çıktılar ve bitmiş halinin fotoğraflarının linkini ekliyorum ^^

we.tl

karakterlerin fotoğraflarının çıktılarını internetten buldum. renkli print aldım normal kağıda. sonra kaliteli karton aldım (kartonun kalınlığını da göstermeye çalıştım, linkte mevcut) ve resimleri stick yapıştırıcısıyla kartonlara yapıştırdım.

oyunda kullanılan coin'leri de autocad'de kendim çizdim. sonra yukarıdakiyle aynı yöntemle, bu sefer kartonların hem önüne hem arkasına yapıştırdım coinlerin çıktılarını.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (26.01.21 15:01:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.