[]

Alkol sigara içip mikrodalga zararlı demek

Şirkette bir kız var yemeğimi kesinlikle mikrodalgada ısıtmam zararlı diyor bunu sigarasını içerken söylüyor. Araştırdığım kadarıyla mikrodalganın bilimsel olarak kanıtlanmış bir zararı yok dediğimde de sen bilmiyorsun diyor.

Tuhaf değil mi? Ben mi yanlış düşünüylorum.


 
Zararlı olan her şeyi yapması gerekiyor mu? Kendi seçmek istiyor olabilir belki.


  • pass  (26.01.21 10:24:01) 
Sigarayi birakamiyordur. Mikrodalganin bagimlilik yapmadigini biliyoruz


  • rockinside  (26.01.21 10:57:46) 
Burada problem, siz bilimsel olarak belirli bir zararı yok dediğinizde argüman sunamayıp, sen bilmiyorsun demesi. Twitterdaki biraz araştır istersen diyen tipler gibi.


  • jazzabel  (26.01.21 11:08:16) 
herkesin hayattan zevk aldığı şeyler farklı. alkol ve sigara sağlığına zarar veriyor ama keyif de veriyor ve psikolojisine iyi geliyor belki, bu da iyi bir şey aslında. mikrodalga ise bir şeye iyi gelmiyor sanki, yani alkolden sigaradan daha az zararlı bile olsa azıcık bir zararı varsa bile niye kullanayım diyor olabilir.

ben de sağlığıma çok dikkat ediyorum ama bazı zararlı şeyler keyif verdiği için onları yapıyorum. beslenmeme, uykuma dikkat ettim, düzenli spor yaptım ve böylece sağlığıma +5 kattım diyelim, alkol içerek sağlığımdan -1 götürmeyi göze alabiliyorum. bunun gibi.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (26.01.21 11:09:13 ~ 11:09:34) 
@jazzabel +1

hangi zararlı şeyleri yapıp yapmayacağını seçebilir ancak mikrdalganın zararıyla ilgili bir şey söylemesi gerekirdi.
  • kisa  (26.01.21 11:19:00) 
biri hayatı kolaylaştırıyo biri keyif olabilir ama sen bilmiyorsun demesi antipatik


  • ShadowOfMoon  (26.01.21 11:20:24) 
o zaman hepimiz herhangi sağlığa zararlı bir şey yaptığımız için (mesela deterjanla yıkanmış tabaktan yemek yemek) gidip asfalt da yiyelim. nasıl olsa bir kere sağlığa zararlı bir şey yaptık.

kurduğunuz mantık yanlış, sigara zararlı değil mikrodalga zararlı demiyor ki. sigaranın zaralarını biliyordur, belirli nedenlerden bırakamıyordur ama mikrodalgada yemek pişirmemek hayat kalitesinden ödün vermeden korunabilecği bir risktir. o da bunu yapıyordur.
  • kenarortay  (26.01.21 14:57:41) 
hayatta kimse mukemmel bir derecede tutarli degildir.


  • baldur2  (26.01.21 14:59:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.