[]

Katar'da yaşamak, maaş vs

Doha'da 10k dolar maaşla yaşayan bir beyaz yakanın aylık gideri ne kadar olur ? kenara ne kadar para atılır ? ev ve fatura hariç giderler ayda ne kadarı bulur ? burada gözümüzün dört açıldığı bu maaş katarda nasıldır ? buyrun sohbete.




 
10K doları verince

"Cost of Living Comparison Between Turkey and Qatar"

www.numbeo.com

Doha'da yaşam İstanbul'a göre 2,5 kat daha pahalı olmakla beraber en az 5K kenara koymanız lazım.
  • buck rogers  (25.01.21 23:54:09) 
www.propertyfinder.qa

Şöyle ucuz bir ev buldum. Güzel bence fena değil 1000$ civarı.

Meraktan birazda mutfak masraflarına baktım. 1 kişinin aylık harcaması ortalama abd masrafları civarında. 200-400 dolar arasında eksiksiz alışveriş yaparsın. Faturalarda üstteki eve dahil. Sigortaları vs’de dahil edersek, aylık net 3000$ civarı giderin olacak gibi duruyor. Yalnız kafama yatmadı ama göz gezdirdiğim kadarıyla böyle görünüyor. İşin ilginci vergide görünmüyor doğru dürüst. Hani %30-35 tax olsa tamam ama o da yok. Bu hesapla cebinde 7000$ kalacak.

Telefondan 5 dk bu kadar araştırabildim pc geçince detaylı bi bakınayım, 5-10 sene sonra yolumun düşmesini istediğim bir ülke olduğundan sağlam araştırırım.

edit : numbeo benzeri şu sitede kalem kalem ortalama tek kişi için aylık masraf çıkarılmış, 3000$ civarı evet. www.expatistan.com
  • avatar is back  (25.01.21 23:58:32 ~ 26.01.21 00:27:55) 
kac kisi gidildigine, nasil yasanacagina gore degisir. son donemde maaslar dusuyor. $10k fena bir maas degil. ama ev, araba, tum masraflar size mi ait? evi de firma verse tadindan yenmez.

cok cocuklu bir aileyseniz,cocuklarin okul masraflari zorlayabilir.
yasam giderleri yuksektir, ama bu para (cok lukse kacmazsaniz) yetmeli.

katar'da, dubai'de orta direk kavrami pek yoktur. sefalet ve satafat vardir. ucuza kacarsaniz, tadi kacar. bilhassa ev icin, $4-5k aylik ayirmalisiniz. west bay civarindan yahut pearl'den (isinizin mesafesine, trafigin durumuna gore) sasmayin.

cekirdek aileyle ay sonunda $3-4k civari arttirabiliyor olmalisiniz. genel olarak yuzde 30, yuzde 40 para arttirma hedefi olmali zaten minimum. bunu tutturamiyorsaniz, katar'da saudi'de emirlik'te umman'da yasamanin manasi yok.

buralarin en fena tarafi, hayat ne kadar guzel, cancanli filan da olsa hic biri size ait degildir. isten ayrildiginiz anda altinizdan o guzel halilar kayar gider. 3-4 hafta icinde ya yeni bir is bulacaksiniz (ki zordur) yahut da mali mulku satip savip doneceksiniz. cocuklarin okulu filan da sapitir bu durumlarda. korfez ulkelerinde olmanin kotu tarafi budur.
  • viva paulista  (26.01.21 03:56:59) 
@avatar is back
o muhit pek hos degildir. downtown, 70'lerden 80'lerden kalma. mumbai'nin arka mahalleleri gibi gozukur. cumalari pek ic acici olmayan kalabalik manzaralari olur.
epeydir yeni bloklar, apartmanlar yapiliyor. metro hatlarinin da kesisiminde, ilerde gelisebilir. ama on bin dolar maas alan birine cok tavsiye edilecek yer degildir.
  • viva paulista  (26.01.21 03:59:02) 
Katar'da calisan arkadasim var. Belirttigi kadari ile tasarruf etmesini bilen cocuksuz bir cift korkunc paralar biriktirebiliyor ve olculu oldugu surece sefa da surebiliyormus.

Cocukla nasil bir deneyim olur bilemiyorum.
  • cleric  (26.01.21 12:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.