[]

Ameliyat için veteriner seçimi

Dişi kedimi kısırlaştırmaya karar verdim. İki veterinerle görüştüm.

1.si
Kızgınlığın geçmesine gerek yok hemen yapabiliriz dedi.
Kediyi operasyon sonrası hemen teslim edecek.
10 gün dikiş kalacak. Sonra alınacak.
2 günde bir 3x antibiyotik

2.si
Kızgınlığın geçmesi için hormon hapı verdi. Bitince alacak.
Kediyi operasyon sonrası 7-8 saat gözlem altında tutacak.
Dikiş almaya gerek yok.
3 gün 3x antibiyotik.

Hangisine yaptırayım ?

 
kısırlaştırmanın özellikle kızgınlık geçirmeden yapılması gerektiğini söylüyor benim veterinerim. özellikle memede kist vs gibi şeylerin oluşma ihtimalinin az olduğunu söylüyorlar erken dönem kısırlaştırma ile.


  • ananotherlife  (25.01.21 17:40:47) 
Kızginlik esnasinda ameliyat onerilmiyor genellikle. Benimki icin birkac doktorla konusmustum. Bekleyin bence. Ayrica hapa filan da yok, zaten kizgjnliktan cikacak, ciktigi gibi goturursunuz. Niye hormon dengesini bozasiniz, bos yere bobreklerini yorasiniz ki?


  • mor oje  (25.01.21 17:41:59) 
İkisine de güvenemedim. Kediye hormon vermek isteyen doktora hiç güvenmem. Kızgınlıktayken yapanı da hiç duymamıştım.


  • inawen  (25.01.21 18:53:28) 
bana da ikisi de makul gelmedi. veterinerlerle ilgili google, foursquare vs. yorumlarını da okuyun mutlaka. bu tarz ciddi müdahaleler için iyi klinik önemli.


  • snape i başından beri tanırım  (25.01.21 20:14:27) 
1- Kızgınlığın geçmesini mutlaka bekleyin. Bölge aktif olduğu için kan damarları ve kan miktarı oldukça fazla olacaktır. İçerideki dokular gergin olacağı için içeri atılacak dikişlerin iyi tutmama, kayma riski var. Kızgınlıktan çıkınca.
2-hormon hapına gerek yok zaten çıkacak.
3- dikiş almaya gerek olmaması/olması çok fark edecek durum değil normalde ama yeni teknikler ve malzemeler düşünülünce özel bir durum yoksa eriyen iplik ilk tercihimdir.
4- ben post op bir müşadenin gerektiğini düşünen bir insanım. Evet hemen ardından eve gidebilir ama tüh dememek ya da allah korusun dememek için hiçbir hastayı operasyon sonrası hemen eve yollamam. hatta aşıdan sonra bile yollamam.
5- cevaplarda olduğu için biraz konuya açıklık getireyim. yapılan çalışmalarda kızgınlık göstermeden önce yapılan kısırlaştırma operasyonları sonrası meme tümörü riskinin 0'a çok yakın olduğu, kızgınlık geçirdikçe riskin arttığı ve yanlış hatırlamıyorsam 3 yaş sonrası yapılan kısırlaştırmaların riske belirgin bir etkisinin olmadığı gözlenmiş. o nedenle ne kadar erken o kadar iyi düşüncesi mevcut.

not: klinik hekimliği artık yapmıyorum. farklı bir kariyerdeyim.
  • unique hint kumasi  (25.01.21 21:27:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.