[]

Şarapçılar gelin sofra kuruyoruz (bonuslu)

Rakıcıyım, şarap kültürüm sadece içici olmaktan ibaret. Hiç şarap sofrası kurmadım, güzel bir yemek yapıp yanında içerim normalde. Şimdi misafirim gelecek ve keyifli bir sofra kurmak istiyorum.

*sınırsız kırmızı şarap var, ben yaptım
*iş çıkışı gelecek, aç oluruz
*rakı sofrası gibi uzun uzun muhabbet ederken şarabımızı içelim
*hazırlık için yeterli vaktim var
*hafif bir yemek üzerine atıştırmalık vs olabilir

Evet, sofrada neler olsun?

Bonus: alkol kullanmayan bir arkadaşımız da gelebilir, ona şarap alternatifi ne alayım?

 
Ben şarabın yanında cips - çerez ve peynir arıyorum
Başka bir gereklilik yok
Belki 1-2 çeşit mevsim meyvası da olabilir
  • otopsicocugu  (25.01.21 12:47:12) 
- Şarküteri tabağı olsun mutlaka, güzel birkaç peynir, kuru et, belki kuru incir/kayısı vs. (Eski kaşar, emmental, gouda gibi olgun peynirler daha güzel gider)
- Kestaneyi de yakıştırıyorum şarap yanına ben, fırında ya da tavada kestane pişirip koyabilirsiniz.
- Galeta ya da milföy çubukları gibi ufak ekmeğimsiler. (mutfaksirlari.com)
- Yemek olarak çok yormayacak bir makarna olabilir. Carbonara kırmızı şarapla güzel gidiyor. (Domuz olmazsa dana fümeyle yapan tarifler var.)

Bonus: Şıra?
  • kobuzchu kiz  (25.01.21 12:49:01) 
Ne kadar uzman bir şarap üreticisi olduğunu bilmiyorum o yüzden ortalama bir ev yapımı şarabı baz alarak tavsiye vermem gerekirse eğer ; peynir veya peynirle yapılmış bir meze olabilir, ağır olmayan bir çikolata, beyaz leblebi, mevsim meyveleri ama çok çeşide gerek yok bence sonuçta vodka içmiyorsunuz. Alkol almayacak arkadaş için aromalı gazozlardan biri olabilir mesela Uludağ'ın zencefilli gazozu farklılık yapabilir. Afiyet olsun şimdiden.


  • thepowerofgreentroll  (25.01.21 12:50:30) 
ana yemek olarak makarna yada pızza. sonra guzel cesıt cesıt peynırler ve sarkuterı bacon, italyan salamı, kuru yada fume et.. sonra yanına kuru meyveler ve yemısler, ayrı bi tabakta yas meyveler, galetalalar krakerler.. ayy en bi sevdiğim afiyet olsun yarasın.


  • polypropylene  (25.01.21 12:57:37) 
Aklıma geldikçe ekliyorum.
- Çavdar ekmeği, ekşi mayalı ekmek gibi dolgun bir ekmek
- Şarküteri tabağına peynirlere yakışacak 1-2 çeşit reçel, acı biber reçeli çok güzel gider mesela
- Yine şarküteri tabağına badem, ceviz vs
- Mantarlı bir şeyler de olur bak. Mantarlı makarna ya da tereyağında sarımsakla sotelenmiş mantar
- Kestanenin yanına çilek, onu unuttum
- Bitter çikolata
  • kobuzchu kiz  (25.01.21 13:03:37 ~ 14:16:42) 
kestane balı desem çok mu saçma kaçar acaba. çok çok ufak şekilde ekşi mayalı ekmekle benim çok hoşuma gidiyor. zaten her şey söylenmiş :D
kişiye özel edit: kahvaltı eder gibi değil :D kadeh başına iki kez minik ölçülerde

  • kisa  (25.01.21 14:18:51 ~ 14:31:22) 
Kirmizi sarap ama nasil kirmizi sarap? Meyvemsi ve tanneni dusuk ise, Gamay (Beaujolais) ile yemek eslestirmesi diye aratin. Tanneni saglam ise, güclü yemegi de kaldirir.

Kirmizi sarap ile peynir tabagi eslestirmek cok zor istir. Genellikle kotu eslestirme yapilir.

Pizza, genel olarak domates sosu baskin yiyecekler, meyvemsi taze sarapla genelde iyi eslesmez. Biraz daha topraksilik ister.

Nasil sarap oldugunu soylerseniz eslestirme yapariz.

Hic sasmayacak olan elbette iyi bir grissinidir. Italya´da sarap tadimlarinda hep olur. Cünkü sarabi ortmez, baskilamaz, bir agzi temizler ve yeni yuduma hazirlar. Ac olanin da acligini bastirir.
  • buf-e kür  (25.01.21 14:46:31) 
Fırında ekmek içinde brie olabilir belki: goodcheapeats.com


  • peki madem  (25.01.21 15:09:22) 
A101 de görmüştüm. Akmina'nın litrelik meyveli sodası var. Ben kırmızı meyveler olanı alıyorum şarap gibi görünüyor. İçmeyen arkadaşa alternatif olabilir. Ya da bim'dw satılan meyveli sodalar...


  • balik kraker  (25.01.21 15:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.