[]

Ek olarak yapacak iş / birikim önerisi

Her ay düzenli olarak kenara 2,500 TL koyabiliyorum ve şu an 40.000 TL birikmişim var.

Bos durmak istemiyorum.Hani alım satım işi olur, ya da sizin onereceğiniz farklı fikirler..Zira 2 günde bir 24 saat boş zamanım oluyor çalıştığım işten dolayı. Bir şekilde bir şeyler yapmak istiyorum,zamanı ve paramı degerlendirmek istiyorum. Bu baglamda da sizlere danışmak istedim.

Var mı önerisi olan, şunu şunu yap diyecek olan. Araba piyasasına girmek istemiyorum bütçem olmadığı için.Bunun dışında her öneri ve yoruma açığım. Zahmet Edip yazacak olan her arkadaşa teşekkür ederim simdiden.

 
Yani kısa süreliğine faize yatırabilirsin paranı döviz ve altın olayları şuan muğlakta. Dolarda düşüş devam ediyor ama ne zamana kadar bu olur bilmiyorum


  • fıytfıyt  (25.01.21 10:19:26) 
40bin nakit verip aylık 3bin tl kredi ödeyebileceğin ufak bir dükkan daire bişey alabilirsin. kira getirisi + 2500 tl ile rahat ödeyebileceğin bir poziyon oturtabilirsen kafan rahat mal sahibi olursun. ya da bunu araba, motor olarak da düşünebilirsin. haziranda 59 bine aldığım motorsiklet şuan sahibinden de 80 bin bandında satış görüyor. bu tip küçük al satlarla bankada faiz getirisi düşük olan bütçeleri az biraz daha karlı hale getirebilir. tabi araçtan anlaman lazım.
bunun yanında melek yatırımcı olabilirsin, bir iş fikrine sermayedar dahil olmak istersen aylık 2500tl destek küçük işletme için ilk yıllardaki kira, personel vb. sabit maliyetlerde kullanmak üzere iyi bir destek olabilir.

  • erty_ksk  (25.01.21 11:05:57) 
İhraç fazlası mal toplayıp pazara çık. 40 bin lira da gerekmez. Daha cüzi bir miktara halledersin. Kapış kapış da gider pazarda. Her pazardan 1000 tl kar etsen ayda 8-10 daha koyarsın.


  • dougsampson  (25.01.21 11:32:33) 
İhraç fazlası mal derken, biraz açabilir miyiz bunu dougsam ?


  • su eve bi peynir alamadin diyen fare  (25.01.21 12:04:45) 
Tekstilden anlayan bir arkadaşınla ya da büyüğünle konuş, Merter'de dolaşın penyecileri falan (artık ne satacaksan, kot falan da olur). Bu arada İstanbul'da olduğunu varsaydım.


  • dougsampson  (25.01.21 13:19:57) 
Bir arkadaşım yıllardır o işi yapıyordu ama zarar etmeye başladı covid zamanı pek akıl karı değil. Pazara rağbet az ve milletin cebinde para yok 1 tl lik ekmek için saatlerce bekliyorlar.


  • guitarissimo  (25.01.21 16:49:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.