[]

Polonya'da yaşayan/yaşamış var mı? (Tinder içerir)

Nasıldır oralar biraz anlatabilir mi? Yüksek lisansı orada yapmak nasıl bir fikir? Dil faktörü nasıl etkiliyor? Lehçe öğrenmek zor diyorlar. İnsanları nasıl?

Birkaç gündür tinder'da lokasyonu oraya çevirdim bu yüksek lisans düşüncesi için. Sürekli çok güzel kızlarla match alıyorum. 2 günde 20 match aldım ve yarısından çoğu Türkiye'de bana bakmayacak tipten.

Hem yüksek lisans hem de bir evlilik yapıp geleyim diyorum. :)

 
2 yorumum olucak, konuları direkt bilen arkadaşlar yanlışsam düzeltsin

1- Avrupaya yüksek lisans yapmaya gitsem ve amacım yl için yl olmayacaksa asla polonyayı tercih etmem. Üni seviyesi olarak diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında iyi durumda değiller.

2- Evlilik yoluyla orada oturma izni/vatandaşlık alma konularında polonya bu, diğer avrupa ülkelerine göre daha rahattır diye düşünmeyin. Polonya ab üyesi ve sonuçta oturma izni/vatandaşlık kazanma abnin temeli olan serbest dolaşımı ilgilendiriyor. O yüzden bu konuda katı olan ab mevzuatı uygulanır gibime geliyor.
  • kojonotsuki  (24.01.21 22:56:00) 
ben de avrupa'daki üniversitelerde karşılaştığım ve hep de polonya'da okuyup erasmus'a başka ülkelere gelen bu tip tip türkler ne alaka, kim böyle, nereden de çıkıp geliyorlar diye düşünüyordum. büyük bir gizem aydınlandı.


  • snape i başından beri tanırım  (24.01.21 23:36:32) 
hahahahahaha lütfen güncel tutun ilerledikçe eğleniriz topluca.


daha fazla maaş verseler yine taşınmam polonya'ya. gerçekten türkiye ama müslümanlar yerine hristiyanlar var ve yemekleri dandik.
  • aguen  (24.01.21 23:40:33) 
Arkadaşlar bir durun yahu,

sabah ben açmadım kaçak yollarla Polonya'ya gitme başlığını. @duptıs


Polonya'da çalışmak istediğim kendi alanında başarılı bir profesör var. Onunla e-posta üzerinden görüştüm, olumlu sonuç geldi. Benimle çalışabileceğini söyledi. Yüksek lisans için Polonya'yı seçme hikayem buradan kaynaklanıyor. Sadece gitmeye karar vermeden önce okulun olduğu bölgede lokasyon oluşturdum hem belki aynı üni'den bir kişi bulurum sorularıma yanıt alırım diye.

Amma abarttınız
  • kadera bach  (25.01.21 00:20:46) 
Abicim ben Tahran'da bile İstanbul'dan çok match aldım. Türkiye'den daha kötüsünü bir tek Mumbai'de gördüm. Hindastan'ın ilişki kültürü Türkiye'ye çok benziyor. Hem evlilik dışı cinsellik tabu hem alengirli, pahalı düğün gelenekleri olduğu için geç evleniyorlar. Bizdeki gibi 30 yaşına kadar hın hın hın dolanıp kızların gördüğü ölçüsüz ilgiden aklını yitirmesine neden olan bir abazan sürüsü var. Türkiye hariç Ortadoğu ülkelerinde erkenden evlenirler, geride kalan da ne yapacaksa yapar bizde eskiden olduğu gibi. Nereye gidiyorsan git, kurtar kendini. Türkiye'de doğmuş bir erkeğin seks ve aşk hayatına yapacağı en büyük yatırım yurt dışına yerleşmektir.


  • rldofiui  (25.01.21 11:34:09) 
Oncelikle Polonya: Okumaya ve evlenmeye giden arkadaslarim var. Avrupa'nin Yozgat'i oldugu dogru ama genelde kimse kimsenin uckuruna karismaz. Dil bariyeri cok yuksek. Lehce ogrenmek cok zor. Burokrasisi de sikintilidir. Eger yengen vizesi ile yerlesme hevesin varsa daha iyi ulkeler var.

Tinder, iliskiler vs... : TR'de arz talep dengesi gercekten korkunc bozuk ve siradan bir erkegin sansi cok dusuk. Oteki taraftan tercih edilmeyecek biriysen yurt disinda da cok tercih edilmiyorsun.
  • cleric  (25.01.21 12:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.