[]

araştırma görevlisi alımı

bizim bölüm alacak da ben de başvurdum. tanıdık var mı diye akrabalara sorsam bir faydası olabilir mi? yoksa çoktan belli olmuş mudur? ya da ters tepme ihtimali var mı?

puanlarım yüksek hatta ön değerlendirmede birinciyim. torpilin dönmeyeceğinden emin olsam hiç başvurmam ama sürekli sözlükte görüyoruz, torplilsiz kalıp hiç şansım olmamaktansa 1-2 hocadan kesin geçer not almak iyi olur mu sizce?


 
kendiniz iyi anlaştığınız bir iki hocayla, imkan varsa bölüm başkanıyla hevesli olduğunuzu gösteren tarzda kısaca konuşun. bulacağınız referanslar bölüm hocalarına ters düşen birileriyse daha kötü olur. hiçbirşey demeden mülakata girerseniz de öylesine başvurduğunuzu düşünebilirler. ön görüşme yapmakta fayda var.

ben olsam araya kimseyi sokmazdım, öyle bir imajım olsun istemem. bu benim fikrim tabi karar sizin, diğer asistanlara da bir sorun her bölümün dinamiği kendine özel. başarılar.
  • evanka  (24.01.21 20:01:20 ~ 20:02:54) 
evanka +0,75

sınavdan önce mutlaka gidip ya da mail atıp asistanlarla, hocalarla, özellikle bölüm başkanı ile tanışın. Artık bu torpil işi o kadar can sıkmaya başladı ki hala adam gibi bir iki bölüm başkanı kaldıysa, inadına torpilli olan yerine skorları daha iyi olanı alıyorlar.

torpilli alınacaksa da belki insaf ederler de boşa gelme derler.

keşke başvurmadan önce sorsaydınız da referans mektubu alıp başvuru dosyanıza koyun deseydik. başvurular devam ediyorsa hala şansınız var.
  • halanne  (24.01.21 20:36:47) 
@halanne okuduğum okulda giryorum hocaların yeni gelen ikisi hariç hepsi tanıdık ve istediğimi biliyorlar. Bu durumda ne önerirsiniz? Soru isteme işini bir hocaya "neye çalışayım sizce?" diye sorarak halletmeyi düşünüyorum. Diğerlerine de mi aynısını yapsam? Bu ortamda odaya girip tanışalım hocam hoş geldiniz demek de ters tepebilir diye düşündüm.


  • Tochinoshin  (24.01.21 20:48:05) 
kendi okulunuzsa işiniz daha kolay, açık açık sorabilirsiniz her şeyi. yalnız sıkıntı şu ki, hocaları okulda yakalamak baya zor şu dönemde malum hem covid, hem de bir çok okulda dönem tatili başladı. mail atıp randevu almak lazım, ona da vakit kaldı mı? okulda değillerse de mail üzerinden görüşün, ama mailde o sıcaklığı ya da samimiyeti hissettirmek biraz zor tabi.

bence en iyisi kartları açık oynamak. o yüzden alınacak biri var mı diye de sorun, neye çalışayım diye de sorun, hatta jüride kimlerin olduğunu öğrenmeye çalışın. sonra jüridekilerin son zamanlarda yaptığı çalışmaları bulup onları okuyun. hangi abd'ye alınacaksa o alanın güncel olaylarını takip edin.

sorun şu, artık arş.gör sınavlarında mülakat olmuyor. yani yazılı sınavda nokta atışı yapmanız lazım, mülakat olsa konuyu kendi bildiğiniz yere çekmek biraz daha kolay olurdu sizin için. o yüzden yazılı sınavda işi koparacak şekilde her şeye hazırlıklı olmanız lazım. o yüzden o abd'nin temel bilgilerinin üzerinde detaylı bilgi sahibi olmanız lazım. bu noktada da jüride görevli hocaları biliyor ve tanıyor olmanız sizin için avantaj olacak. hangi konuya ilgililer, ne çalışıyorlar biliyorsunuz, ya da araştırıp öğrenin.

eğer torpilli biri varsa da allah belasını versin ne diyelim. sizin hocadan bulacağınız torpil, o kimbilir nereden torpilli babişko asumanı alt etmeye yetmez büyük ihtimalle ama arkanız da sağlam olsun tabi. ha torpil varsa da siz gene de inadına gidin sınava, listede birinci sıradaysanız onu öne almak için size yazılıda çok düşük ona çok yüksek puan vermeleri lazım. eğer sınav sonunda kağıdınızdan eminseniz idari yargıdan söke söke alırsınız o kadroyu.
  • halanne  (24.01.21 21:15:11) 
@halanne yazılı sınav çıkışı sözlü sınav yapacaklarmış, yüksek lisansa girişte de aynısını yapıyorlar. torpil olmama veya torpili umursamama ihtimallerini etkiler mi bu sizce?

önceki araştırma görevlisi de kendi öğrencileriydi, hocanın biri "her yerden bizim tanıdığı araştırmna görevlisi yapın dediler ama hakeden kazandı." demişti derste. sözlü benim için çok iyi çünkü yapmak istediğim projelerden bahsedeceğim. ben umutluyum ama gidip ağızlarını yoklasam iyi olacak dediğiniz gibi.
  • Tochinoshin  (24.01.21 21:49:33) 
Siz önce konuşup niyetinizi belli edin sonra da sınavda elinizden gelenin en iyisini yapın.

Torpil var diye millet çekindikçe artık iş ayyuka çıktı artık.

Bırakmayın piyasayı millete ki rahat rahat at koşturamasınlar. Kağıt iyi olunca okuyanlara dert olur.
  • buck rogers  (24.01.21 23:53:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.