[]

Fabrikada Döngü Süresi Ölçümü Yapmak

Bir ürünün üretim sürecindeki adımların döngü sürelerini (cycle time) ölçüp raporluyorum. Fakat dikiş kısmındaki değişkenlerin sayısı çok fazla. Halılar 4 ayrı kalınlıkta ve 6 dikiş makinesinde birer operatör çalışıyor. Halılar kalınlığına göre farklı sürelerde işleniyor ve 4 makine hızlı, diğer ikisi görece yavaş işliyor. Buna ilave olarak her halıdan 3 ayrı parça dikiliyor. Bu üç parçanın da süreleri az da olsa farklı.
Bu değişkenler sebebiyle ben bu süreci tek parça olarak hesaplayamıyorum.

Ölçümün güvenilirliği adına, 4 ayrı malzeme için ayrı hesaplama yapıp, her operatörün daima aynı makineyi kullandığını kabul ederek; işçilerden bu 3 parçayı art arda işlemelerini isteyeceğim. Normalde her biri önüne konan parçayı dikiyor ama hangi parçanın geleceği farklılık gösterebildiği için ben art arda x y z sonra tekrar x y z parçalarını dikmelerini isteyerek hesaplama yapmayı planlıyorum.

Böyle durumlar için başka bir alternatif mevcut mudur? Yani, bir işçi bir duvarı 20 saatte örüyorsa 2 işçi aynı duvarı 10 saatte öremiyor. Ama ben yine de bu 6 kişinin hızlarını hesaplamak durumundayım.

 
Sanırım hız kiloya göre değişiyor. Adet değil kilo üzerinden yapsanız, en sonda kilodan adete geçiş yapsanız olmuyor mu?


  • Frederick Co  (24.01.21 18:08:05) 
Ortalama alman lazım.işe ilk geldiği zamanla,bir kaç saat çalışıp hızlandığı zaman arasında fark olur.el işçiliğine göre bu süre sektore gore yuzde 30 ları bulabilir.


  • duptıs  (24.01.21 18:35:11) 
Kilo hesabıyla girmek mantıklı, böylece bu 6 operatörü tek bir birim olarak düşünüp oraya giren kadar ağırlığın çıkması için gereken süreyi hesaplayabilirim.
Fakat bu mikro düzeyde veri vermez. Yani kişilerin her 3 parça için 4 farklı tipte halıdaki ölçümünü yapıp bunların en sonunda toplanması yoluyla ölçüm yapmış olmam. Ancak yine de istdiğimi almış olurum.
Teşekkür ederim @Frederick Co

Ortalama alıyorum @duptıs, art arda 30'a yakın gözlem yapıyorum her çalışanın başında. İğne değişme, makara yenileme, rötuş düzeltme gibi şeyler de dahil oluyor. Grafiğe dökünce normal seyirden uzak olaylar ve bunların sıklığının gözlemleyebiliyorum.
  • Etanglement  (25.01.21 15:37:41) 
aşama aşama süre tutup toplam al
prosesi de bozmamış olursun

  • bir soru sorcam  (25.01.21 16:49:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.