[]

Trafik kazası sonrası sigorta bilgilerini vermeyen adam

Merhaba arkadaşlar,

Geçen gün park hâlindeki aracıma çarpıldı. Gece yarısı olduğu için tutanak bulamadık ve sonra doldururuz diye dağıldık. Trafik polisi de aramamıza rağmen gelmedi. Daha sonra adamı buldum. Tutanağın trafik poliçesi dışındaki kısımlarını doldurdu ve imzaladı. Trafik poliçesini "Atacağım, sen doldurursun." dedi. Ama atmadı. Atmıyor da. Oyalıyor. "Sen ruhsat fotoğrafını ver kurumsal bir yere, onlar tüm bilgileri çıkartır. Öyle yaptır." dedi.

Ben sigortada çalışan bir tanıdık aracılığıyla karşı tarafın trafik poliçe numarasını buldum.

Şimdi elimdekiler şunlar:

İmzalı, doldurulmuş, tek nüshalı tutanak. Eksik bilgiler şunlar: Sigortalının cep telefonu, sigortalının e-postası, sigortalının tramer belgo nosu, sigortalının sigorta poliçesi başlangıç ve bitiş tarihleri. Geri kalan tüm kısımları buldurdum.
Karşı aracın ruhsatının fotoğrafı
Kaza yeri fotoğrafları

Karşı tarafın sigortasından aracımı yaptırmak için bunlar dışında bir şeye ihtiyacım var mı? Varsa ve karşı taraf vermekten kaçınıyorsa ne yapabilirim? Örneğin karşı taraf kendi ehliyet bilgilerinin tamamını tutanağa yazdı ama ehliyetinin fotoğrafı bende yok.

 
Polisi aradığında araç ve kişi bilgilerini verince sigorta bilgileri konusunda yardımcı oluyorlar.

Bahsettiğin sigorta kayıtları ile, kaza tutanağı, ehliyet, ruhsat, ilgili fotoğraflar eksperin incelemesi ve sigorta süreci için gerekli oluyor. sonrasını sigorta şirketleri hallediyor.
  • nawar  (24.01.21 16:46:24) 
@nawar

Teşekkür ederim. Peki mesela karşı tarafın ehliyetinin fotoğrafını veya fotokopisini bulamazsam ne olacak? Çünkü görünüşe göre elimdeki tek eksik bilgi o.
  • hitokiri kenshin  (24.01.21 16:56:16) 
anlaşmazlık olmadığında ve gerekli evrak toplandığında polise veya başka kuruma gerek kalmadan sigorta şirketleri işi hallediyor. trafik polisi bu ikisinde sorun olduğunda ya da yaralanmalı/ölümlü kazalarda devreye giriyor. böyle bir sorun yaşarsanız destek alabilirsiniz.


  • nawar  (24.01.21 16:59:15 ~ 16:59:32) 
yakın zamanda kaza yaptım o bilgilerden birisi bile eksik olsa dosyayı açmıyorlar siz ulaşın diyorum hayır siz adamdan isteyin dediler kesinlikle olaya girmediler.


  • basond  (24.01.21 20:17:44) 
En kötü cepten yaptırıp adama alacak davası açacaksın. Elinde delil de var.


  • Mistyimage  (24.01.21 22:48:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.