[]

videocu arkadaşlara bazı sorular

selamlar,
1) farklı kameralar ile çekim yapıyorum. örneğin iPhone x, gopro hero 9 ve sony qx-100 (rx-100ii'nin aynısı). verdikleri görüntüler (doğal olarak) keskinlik, açı ve ışık açısından çok farklı oluyor. farklı kamera ve lenslerle çekim yapan yönetmenler, post processing'de bunları nasıl eşitliyorlar? iki görüntü arası geçişte fark hissediliyor yani.

2) renk konusunu çözemiyorum. yine farklı kameralar olduğu için renkler de farklı oluyor. mümkün olduğunca renksiz çekip postta renk atmak istiyorum ama açıkçası uğraşamıyorum, renkle uğraşmaktan zevk de almıyorum. bu custom lut'ları kullansam iş görür mü? kullandığınız lut'ları paylaşır mısınız?

3) iş akışı olarak, önce kurgu yapılıp sonra mı renk atılır? yoksa her ham klip için ayrı ayrı renk atılıp sonra mı kurgu yapılır? birincisini yapınca, farklı kameraların renk anlayışı dolayısıyla farklılık oluşuyor. ikincisi de çok vakit alıyor. nedir bu işin raconu?

 
Birini diğerine yakın olana kadar renk ayarıyla oyna sonra hepsine en son lut at. En kısa çözüm bu bence. Bazen kameralar aynı olsa bile lens, ışık, sensör bakımından görüntüler farklı olabiliyor.


  • olaylar olaylar  (24.01.21 01:23:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.