[]

Elektronik bir ürün üretip satmak

Merhaba iyi günler, tarım sektöründe kullanılmak üzere basit bir ürün tasarladık, içerisinde lithium ion piller ve elektronik devre var, bu ürünü üretip internet üzerinden pazar yerleri aracılığıyla satmak istiyoruz, pazar yerlerinde satış hesabımız, vergi levhamız vs. mevcut. Bu ürünü üretip satabilmek için kanuni olarak nasıl bir yol izlememiz gerek? Hangi belgelere ihtiyacımız var? Doğrudan satabilir miyiz?




 
öncelikle ürününüzün patentini alın.
vergi levhası da varsa sorun olmaz. doğrudan satabilirsiniz.

  • ankarakecisi  (23.01.21 19:52:13) 
benzer bir tarım cihazı yaptık, müşterimiz de türkiyedeki en büyük holdinglerden biriydi. hiçbir belge (ce-tse) talep etmediler. direkt faturasını kesip yolladık. özetle hiçbir belgeye ihtiyacınız yok. bir istisnası garanti belgesi olabilir. bu belgeyi üretirken bir tescil kodu almanız gerekiyor. ama n11 vs size bu belgeyi sormaz. müşteri de durduk yere nerde bu belgenin tescili demez.

patent konusu karışık. öncelikle ürüne patent alınmaz. patent bir yeniliği tescil eder. burada da eğer bir yenilik varsa bunun nasıl ifade edileceği çok önemlidir. wipo vs patent kayıtlarına bakarsanız (tpe de olur) benzer onlarca-yüzlerce patent vardır.
tahminin gsm veya wifi, toprak nem ısı birşey sensörü yaptınız.

patent de kendi başına bir kazanç ifade etmez. pantetin kimi nasıl engelleyeceğini size nasıl bir ticari avantaj sağlayacağını çok iyi planlamış olmalısınız. yoksa boşuna masraf. tpe sitesine girin ilk 1-2 yıl ödemesi yapılmış sonra terk edilmiş patent sayısına bir bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.
  • orpheus  (24.01.21 07:26:23 ~ 07:30:32) 
Cevaplar için teşekkürler, patent başvurusu niyetimiz yok zaten, ürün çok fazla satılacak bir ürün değil ancak tek üreticisi biz olacağımız için bizi çevirecek kadar satılacağını düşünüyoruz. Yasal olarak satmamızda bir sıkıntı var mı? Ce belgesi, tse belgesi vs. zorunlu mu diye merak etmiştik, cevaplar için tekrar teşekkürler.


  • crazyblood  (24.01.21 12:39:30) 
öncelikle hayırlı olsun.

patenti karşılayacak maddi gücünüz yoksa almayın. ben kopyaladım diyelim eğer bir avukata x para verip beni takip ettirecek kadar paranız yoksa almayın. tr'de çok kötü o işler.

tüm resmi işlerin gerekliliği (belgeler, şirket, tse vb) işler büyüyünce önünüze geliyor. o zamana kadar elinizdeki pul kadar parayı da belge lazım diye çar çur etmeyin. ürüne harcayın.

ben sizin yerinizde olsam internetten girmem. çünkü yeni bir ürün ise tüketici bunun tam ne işe yaradığını anlamayacaktır. onun yerine kısa bir süre direk satış ile başlayın. gidin kullanıcıya anlatın satmaya çalışın.

bir ürünü yapmak değil onu satmak onu değerli kılar

her ne kadar gözbebeğiniz gibi görsenizde mutlaka sorunları vardır. bu sorunları kullanıcı ile direk satış yaparken alacağınız eleştrilerden göreceksiniz. çoğu zaman mesela bu adımda ürünün ismi değişir. ürünün ismi çok önemli.

vergi levhanız var ise bir nace koduna bakmak faydalı olur. muhasebecinize sorun gerekiyorsa ekletin bir tane ilgili kodu. bence mutlaka bir danışmanlık ekletin. sıkışırsanız danışmanlık diye kesersiniz faturayı.

başka sorunuz olursa buradan veya mesajdan ulaşın.
  • duyurukullanıcısı  (24.01.21 12:51:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.