[]

neden kış lastiği kiralama yok? neden günlük araç kaskosu yok?

1) uludağa çıkmak istiyorum kendi aracımla. 3 gün kış lastiği kullanmak için kafamın rahat edeceği bi rakam param veririm. iyi bi fikir değil mi?

2) aracımı pandemi dolayısıyla her gün kullanmıyorum. cep telefonu uygulamasından sadece kullanacağım günlerde geçerli olacak tek günlük kasko yapabilsem daha esnek olmaz mı türkiye gibi bir yerde?


 
1) Muhtemelen talep düşük olacağı için herhangi bir girişim yok bu yönde. Bir de lastikler boyutları bakımından o kadar çeşitli ki, günlük kiralamayı karşılayacak bir envantere sahip olmak girişimci açısından mantıklı olmayacaktır. Satış için bile lastikçiye gitseniz üreticiden ya da distribütörden lastik alıyorlar sana uygun ölçülerde. Yani senede 3-5 gün kiralayacağı bir şeyi 365 gün deposunda saklamak ekonomik açıdan fizibıl değildir diye düşünüyorum.

2) Bu da sigorta şirketi açısından fizibıl olmayabilir. Günlük kasko demek "ben riskli bir sürüş yapacağım bugün" anlamına geliyor. Sigorta şirketi açısından oluşacak masrafları karşılamak, günlük kaskodan elde edeceği gelirle mümkün olmadığı için kısa dönem kasko diye bir şey olmayabilir. Belki de yasal zorunluluktur. Bundan emin değilim.
  • himmet dayi  (23.01.21 16:42:56) 
1. fena fikir değilmiş. ama emin ol böyle bir talep olsaydı mutlaka yapılırdı. adamlar 3 gün de kullanacak olsan "ama 7 derecenin altında zaten lazım" diye belki çok az kullanacağın aracına kış lastiği satmayı daha kârlı görüyor. ya da satın almak daha ucuza geliyordur, 3 günlüğüne 200-300 lira vereceğime, 2000 lira verir 4-5 yıl kullanırım dedirtiyorlardır. o yüzden de kimse bu işe girmiyordur.

2. sigortanın mantığına ters bir durum bu. bütün sigortalar için geçerli. sadece risk olan günleri sigortalarlarsa sigorta şirketleri nereden para kazansın? sigortanın mantığı, "başına bir iş gelirse bu ödediğin primden çok daha fazlasını ben karşılarım" anlamına geliyor. tabii burada başına bir şey gelmeme ihtimali daha fazla, bu durumda ödediğin prim sigorta şirketine kalıyor. eğer sadece risk olan günlerde para alacaksa kendisi bir şey kazanamaz ki. başına bir şey gelme ihtimali artıyor çünkü. prim belirlenirken birçok kriter var zaten. yıl içindeki kullanma sıklığı bunlardan biri midir bilmiyorum ama değilse bile en fazla prim tutarı belirlenirken dikkate alınacak bir değer olur.
  • kibritsuyu  (23.01.21 16:44:11) 
1. çok fazla ebat var. ayrica sökmek takmak uzun işlem. bir de dönüşte bunlar benim lastik değil di gibi beyanlar olabilir.

2. sigorta riski satın alma işidir. kimse bütünlüğünü bilmediği bir aracı sigortalamak istemez. varsaylım ki bunu yapacak yine yıllık prime yakın prim veya superprim alması gerekir.

3. bu ikisinin bir karması düşünülmüş ve kiralık araçlar icat edilmiş :)
  • helenart  (23.01.21 17:48:37) 
birinci sorunuz hakkında bişey bilmiyorum ama ikici sorunuzun cevabı evet var. geçenlerde tv'de reklamını gördüm hatta oradan biliyorum.


  • naksidil  (23.01.21 18:32:50) 
1. var ama en az 30 gün şartı var. www.lastick.com.tr


  • inheritance  (24.01.21 13:40:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.