[]

ses yükseltici örneklem

merhabalar. komşunun evinden gelen tangırtı sesinin ne olduğunu çözemedik ama ses kaydı aldım. ses kaydı şöyle 5 saniye temiz - tankırtı sesi (2 saniye) - 7 saniye temiz.

şimdi ben bu elimdeki tankırtı (rüzgardan dolayı camı veya başka bir şeyin vurma sesi anlamadık) komşuya atıp nereden kaynaklandığını çözmek istiyorum fakat elimdeki sesin volümü çok düşük.

1. bu tankırtı seslerindeki volümü nasıl artırırım?
2. 5-6 saniyelik temiz kısımlara da bir tankırtı sesini kopyalamak istiyorum. örneklemi çoğaltmak için. yani 2 saniye tankırtı - 2 saniye temiz ses - 2 saniye tankırtı sesi haline çevirmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?

 
audio editor kullanman lazım bu herhangi bir program olabilir.

2000 li yıllardaki cool edit bile olur yani.

gain kısmını açarsan ses yükselir, ondan sonra boşlukları kesip peş peşe eklemekten ibaret.

mac kullanıyorsan garageband falan varsa onda da olur. herhangi bir daw içinde de olur. daw içinde gaini efekt olarak ekleyip açıyorsun genelde.

telefon programları da vardır da bilmiyorum.
  • killerbee  (23.01.21 15:31:14 ~ 15:31:44) 
PC kullanıyorsanız audacity ücretsiz bir ses editörüdür. Fena da değil. Gain'i yükseltirseniz sesi daha net duyabilirsiniz ama çok yükseltirseniz distortion olur bu sefer hiç duyulmaz. Kararında:)

Yalnız ne komşular varmış yahu!
  • anten  (24.01.21 12:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.