[]

Scrambler (motosiklet) soruları

arkadaşlar ara ara scrambler sevdam coşuyor, yine gaza geldim. giriş seviyesi diyebileceğim ayarda (yani görece ucuz sınıfta, düşük hacim [800cc falan] ve güçte) marka model tavsiyeniz var mı?

estetik olarak ducati’yi ve bmw r ninet’yi çok beğeniyorum ama bmw tuzlu tabii. ducati için de çokça ısınma (sürücüyü pişirme hatta) problemi okuyorum. gerçekten bu motorlarda ısınma problemi var mı? (şehir izmir, ağırlıkla bahar ve yaz aylarında kullanılacağı, yoğun olmasa da arada trafiğe girileceği düşünüldüğünde)


 
cc olayından bağımsız honda cb1100 e de bak istersen bir, sanki hafiften andırıyor senin scrambleları

www.motosikletsitesi.com

ayrıca giriş seviyesi motor 100 cc olur, 150 cc olur hadi bilemedin 250 cc olur. 800 cc giriş seviyesi motor olmaz yani.

yamahanın xv950r modeli var ama onun da scrambler olanı sanıyorum yok tr de.

i.pinimg.com

bu tarz naked motorlarda kaporta olmadığı ve ayakların motor bloğuna yakın olduğu için ısınma sorunu olabilir, direkt olarak kullanıcı yorumu alman lazım. ayrıca motorsiklet forumları/grupları bu konuda sana çok yardımcı olur, burada bir avuç insanız ve istediğin motorları kullanan insan sanıyorum ki yoktur.

suzuki vl650 scrambler yapmış

www.motorcular.com
  • killerbee  (23.01.21 15:11:30 ~ 15:17:52) 
Giriş derken kastettiğim scrambler’a giriş. O yüzden öyle yazdım. Sonuçta racing’deki 800cc gibi olmayacak 2 silindirli yüksek tork/düşük güçlü motosiklet. O açıdan yani.

Honda naked aslında. Sürmedim, bilmiyorum tabii ama 4 silindir ve ağır alet scrambler”dan oldukça farklı olsa gerek.
  • orient blue  (23.01.21 15:17:18) 
tabi canım, racing olmadığı sürece sakin kullanırsan bi sıkıntı çıkmaz. büyük motorlardaki bi sıkıntı ağırlık faktörü, kullanırkan değil de durup kalkarken eğer ufak motordan geçtiysen zorlar motoru tutmak.

ama bi kaç teknik video izleyip bir hafta kullandıktan sonra bacakların da kuvvetleniyor, öyle ağır gelmiyor, yoksa millet 450 kilo motor tutuyo tek ayakla, öyle olsa onlar yatırırdı hep.

türkiyedeysen, ya istediğin model burada olmayacak ya da istediklerin çok yüksek fiyatlı olacaktır. o yüzden yelpazeyi geniş tutmak iyidir.

malum işte türkiye.
  • killerbee  (23.01.21 15:18:31 ~ 15:20:39) 
Maalesef Türkiye’de seçenek az. O yüzden ducati, Triumph ve BMW özelinde yanıt gelir ümidiyle yazdım ama zor.. Türkiye’deki forumlarda da pek kullanıcı yok, yabancılarda da sürekli bir ısınma muhabbeti var. Hava soğutmalı motorun ısınması normal, öyle üretilmiş de sürücüyü haşlıyorsa eziyete döner. Neyse araştırayım biraz.


  • orient blue  (23.01.21 15:23:16) 
Isınma sorunundan ayrı olarak Ducati'nin distribütör ve servis kaynaklı çok fazla olumsuz reputasyonu var. O yüzden Ducati'yi iki kere düşünmek gerek.


  • pass  (23.01.21 17:06:00) 
Evet öyleymiş, ben de duyurudan sonra farkettim :(


  • orient blue  (23.01.21 23:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.