[]

arduino için 221ohm yerine 220ohm direnç olur mu?

create.arduino.cc

şu projeyi yapmaya çalışacağım. işten pek anlamıyorum. projede yazan resistor 221 ohm ürünü direnc.net ya da robotistan'da bulamadım.şunu buldum:

www.direnc.net bu olur mu? olmazsa ne olur?

teşekkür ederim.

 
221 ohm olmaz 220ohmdur o (22 ve yanına 1 adet sıfır) resimde de zaten 220 ohm
kırmızı kırmızı kahverengi. ledlerin akım sınırlama direnci oraya 100-470 ohm arası bişey tak. elinde varsa 1k bile olur. ledler sadece daha sönük yanar.

direnç ve kapasitelerde standart değerler var. 221 diye bir değer zaten yok.
  • orpheus  (23.01.21 11:46:44 ~ 14:23:33) 
221 ohm diye bir şey olmaz. alacağınız adi direnç zaten bir aralıktaki değerde olacaktır. maksimum ve minimum bir değeri vardır yani. alıp ölçtüğünüzde görebilirsiniz. Zaten direncin üzerindeki renklerden biri de bu tolerasın oranını gösterir. Yüzde 1 mi yüzde 5 mi yüzde 10 mu vs.
220 ohm adi direnç kullanabilirsiniz.

  • sparkle kiddle  (23.01.21 12:50:41) 
220likler sizin projelerde kullanabileceğiniz karbon dirençler. 221 diye bahsedilen metal film direnci diye geçiyor. Aşırı hassas bir proje yapmadığınız için sorun olmaz.


  • bahoho  (23.01.21 14:25:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.