[]

Askeriye ve hapishane gibi toplu yerlerde koronavirus tedbirleri

Sözlükte bedelli askerlik başlığını görünce merak ettim, bu şekilde insan sirkulasyonunun sık olduğu yerlerde korona tedbirleri nasıl uygulanıyor hangi prosedürler mevcut? Bu konuda haber veya 140journos tipi belgesel videosu var mıdır? Yoksa sadece genelge, esas türü biseyler mi mevcut?

Akla gelen bazı soru örnekleri:
- askeriye giriş test ve kontrolleri, içtima, eğitim alanı, koğuş vb. Yerlerde kontrol gerçekleştiren komutanların maske kullanımı ya da sosyal mesafe muhabbeti?
- hapis cezası alan bir kişiye uygulanan özel karantina ve testlerin varlığı? Ve yine gardiyan ve diğer yetkililerin maske kullanımı ya da sosyal mesafe durumları?
- bu gibi yerlerde ziyaretçilere ilişkin özel önlemler var mıdır? İlgili kişiye getirilen hediye gibi şeyler belli bir süre bekletiliyor mu?
- bu ortamda covid pozitif tespiti sonrası Topluluk ile ilgili nasıl bir süreç izleniyor?

 
cezaevinde çalışıyorum. şu andaki tedbirleri size anlatamam. o kadar sıkı (bizim kampüs için konusuyorum)

vardiyada çalışan infaz ve koruma memurları mahkumlar gibi karantinaya giriyorlar. cezaevine girmeden önce test oluyorlar. negatif olması durumunda 7 gün ya da 10 gün 24 saat usulü çalışıyorlar. bu süre içinde ceza infaz kurumu dışına çıkmıyorlar.onlar vardiyalarını bitirdiklerinde diğer vardiya aynı sistemde giriyor. idari bölümde bulunan gündüz personeli var ise bunlar mahkumların bulunduğu kısma geçmiyorlar ve orada bulunan personelle temas kurmuyorlar.
- bir mahkum cezaevine girmeden önce teste tabi tutuluyor. içeri girince karantina koğuşuna alınıyor. burada 14 gün kaldıktan sonra yeniden pcr testi yapılıyor. negatif olması halinde normal koğuşlara geçiyor.

- açık görüşler ve özel izinler isteğe bağlı nakiller vs tamamen yasaklandı.

- mahkumların günlük iaşe bedelleri artırıldı. daha fazla yemek veriliyor.

- tüm mahkumlara kişisel temizlik malzemeleri temin ediliyor.
  • eagle is free  (22.01.21 16:35:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.