[]

Gram gümüşe yatırım mantıklı mi?

Duyurunun sevgili borsa ve yatırım guruları,

Gram gümüşe bakış açınız nedir? Aylık 50/100gr alıp vadesiz gümüş hesabına atsam kaybım olur mu? (Gördüğünüz gibi bu işlerden zerre anlamıyorum)

Boşver kanka gümüşü, deli misin ne işin olur gümüşle derseniz ona yapacağım yatırımın muadili olarak ne önerirsiniz? Tikleri bilahare yollayacağım.

Sevgilerimle :*

 
merhaba, konuyla ilgili 2 tavsiyem var:

- şuna yatırım yap kesin artacak diyen kişileri dinlemeyin. şuna yatırım yapman iyi olabilir, şu şu sebeplerden artma ihtimali yüksek ama belli de olmaz diyen kişileri dinlemeniz fikir edinme açısından iyi olabilir.

- yatırımlarınızı bölün, aynı enstrümana tüm paranızı yatırmayın.
  • someonewalksalone  (22.01.21 12:31:12) 
aynı enstrümana yatırmayın +1

paranızı bölün. altın, dolar, gümüş ve tl olarak ayrı ayrı saklayın. bu şekilde olası kaybınızı minimumda tutmuş olursunuz
  • oekuklu  (22.01.21 12:43:54) 
gümüşü uzun zamandır takip ediyorum. Yatırım yapıp kar elde edilecek bir emtia değil kendisi. al-sat a daha uygun. 7-8 aydır 5.8-7 tl arasında gider gelir hep.

yatırım yapacaksan borsada bist 30 ya da bist 100 den birkaç hisse al. Her ay düzenli olarak onlara yatırım yap ve unut daha iyi olur.

yatırım tavsiyesi değildir.
  • al basmadan donu var  (22.01.21 14:05:24) 
@al basmadan, ne yazık ki borsadan zerre anlamıyorum, zaten amacım al sat yapmaktan daha ziyade aylık küçükte olsa bir yatırım yapıp paranın mevcut değerini korumasını sağlamak. Bir köşeye atıp şimdilik unutacağım bir yatırım.

Atıyorum her ay 100gr gümüş alsam 2 sene sonra 2,5KG gümüşüm olacak veya ona ayıracağım parayla 1-1,5gr altın alsam 50-60gr altın olur köşede diye düşünüyorum
  • avarel dalton  (22.01.21 16:21:25) 
altın fonlu bireysel emeklilik, %25 devlet katkısı da var, tam senlik.


  • syabk  (23.01.21 00:12:24) 
hocam borsadan anlamaya gerek yok yatırım yapıyorsan. bist 30 dan seç istediğin hisseyi al biriktir. uzun vadede hiçbirisi zarar etmez. ama gümüş hep aynı aralıkta kalacak. bozdursan bile enflasyona yenilmiş olacaksın değeri artmadığı için.


  • al basmadan donu var  (06.02.21 21:36:24) 
+1 bist 30. bu şirketler türkiyenin en büyük 30 şirketi diyebiliriz, adamların sermayesi çok büyük olduğu için öyle hisselerle köşeyi dönmezsin ama paran da uçmaz. hantal ve büyük şirketler. ben zamanında koçtan 16.5a hisse almıştım holding kendi hissesi, sembolik olarak belli bir tarihte almak zorundaydım, uzun bir süre 14te gezdi daha yeni 20 olmuş o da bu enflasyonda. yani dediğim gibi büyük ve hantal şirketler birden paran kat kat artmaz ama erimez de.


  • ckisc  (06.02.21 22:03:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.