[]

arabam çalışmadı

2011 model peugeot 207 1.4 dizel araba.
bir kaç gündür kapının önündeydi hava da malum bayağı soğuk eksilerde gündüzleri bile ama geçen kış hiç böyle yapmamıştı. marşa bastığımda çalışmaya çalışır gibi oldu 3 4 kez denedim çalışmadı ve sanki gücü azalıyor gibi her denememde daha az çalışmaya çalıştı sonra kendi kendine silecekler çalışmaya başladı (açık olmadıkları halde) yol bilgisayarının ışıkları geldi gitti. Öyle olunca zorlamadım ben de. Ne oldu ki bu arabaya ne yapmam lazım çalışması için. arabayı bırakıp taksiyle geldim işe ama aklım orada kaldı :(



 
akü bitmiş olabilir. akü kaç yaşında?


  • himmet dayi  (21.01.21 12:50:58) 
birebir aynısını yaşadım. Akü zayıflamış, takviyeyle çalıştırıp yarım saat gezdikten sonra kendine geldi.


  • goodman  (21.01.21 12:51:19) 
akü boşalmışsa takviye ile çalışır. Ama tamamen bittiyse (düşük ihtimal) takviye de yetmez. Akünün direkt değişmesi gerekir.

Takviye ile çalıştırıp direkt akücüye gidin. Onlar ölçüm yapıp akünün durumunu söylerler size.

bir de akülerde bir gösterge oluyor. Ona bak durumu anlarsın.

3.bp.blogspot.com

akünün ortalama ömrü 4 yıldır.
  • himmet dayi  (21.01.21 13:02:08 ~ 13:03:13) 
Himmet dayi +1


  • dunyatuhaf  (21.01.21 13:22:34) 
direkt kaskoyu arayın, aküye takviye yaparlar. akü ölmüşse yeni akü de takarlar isterseniz.

aynı şey olmuştu. kaskomu aradım, 1 saat içinde geldiler. önce takviye yaptılar ama araç biraz çalışınca durdu yine. sonra piyasa fiyatından çok farklı olmayan bir tutara akü satın aldım onlardan. direkt orda taktılar, devam ettim.
  • tchuck  (21.01.21 13:24:39 ~ 13:25:27) 
3-4 kez marşa basıp her marşta da 3-5 saniye basılı tuttuysanız, akü pek de sıkıntılı gibi değil.

Birkaç gündür yattığı ve hava soğuk olduğu için 3-4 marş sonrası bitmiş akü, diri ve şarjlı bir akü olsa 10 marş filan yapardı ama yine çalışmaya bilirdi araç.

Bu tür soğuk havalarda dizel araçlar çalışmıyorsa sorun kızdırma bujilerdedir, senin aracının da en az 2-3 tane kızdırma bujisinin bozuk olduğuna eminim diyebilirim.

Belki de dördü de bozuk, yani kızdırma bujilerin sağlam olsaydı o akü aracı çalıştıracak kadar marş basabilmiş zaten, araç çalışırdı.

Takviye ile aracı çalıştır, bir tamirciye gidip kızdırma bujilerine baktır. Sökülmesi zor bir modelse dördünü de değişirim ben olsam, 4 tanesi 100-120 tl tutar bujilerin.

Sonra da aküye baktırırsın, ama o araç her gün çalışsa bu akü bu kışı çıkarır bana göre. Birkaçgündür çalışmayan arabaya 3-4 kez marş basan akü çöpe gitmez hemen.
  • John Bloor  (21.01.21 14:26:08) 
Şehir çok soğuk bir yerse mazot ya da antifriz yoksa su da donmuş olabilir.


  • fikox  (21.01.21 17:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.