[]

Hepsiburada iade talebimi iptal etmişler

Satıcısı hepsiburada olmayan bir ukulele almıştım, geldi fakat iade etmek istedim, hepsiburada üzerinden iade talebi oluşturdum ve kargoladım

iade talebi nedenime ürün beklentimi karşılamadı yazmıştım, buna karşılık iade talebim reddedilmiş

Talebiniz incelendi fakat uygun bulunamadı diye yazılmış

Şimdi ne para iadesi yapılmış ne de elimde ürün var bunun için kimle iletişime geçmeliyim, satıcıyla mı hepsiburada ile mi ?

Elimde iade ederken kargodan aldığım gönderi makbuzu var

Edit: ürüne kesinlikle bir zarar vermedim, gitarlar konusunda bilgiliyim o yüzden sorun çıkmaması için bana gönderilenden daha sağlam paketledim

Bu konuda belki tek kusurum, bugün kart hareketlerime bakarken para iadesi görmediğim için durumla ilgili hepsiburadaya girdiğimde iademin iptalinin 4 aralıkta gerçekleşmiş olduğunu gördüm, olayı geç farkettim yani

 
Öyle bir dünya yok. Seve seve iade almak zorundalar. Hb ile iletişime geçin.


  • himmet dayi  (21.01.21 12:41:29) 
14 gun icinde iade alma zorunluluklari yok mu zarar verilmedigi surece? Hb ile iletisime gecin, hb nin cevabina gore gerekirse tuketici hakem heyetine basvurursunuz.


  • kuehles blondes  (21.01.21 13:28:57) 
Satış sözleşmesinde şöyle bir ibare vardır satın almadan önce onaylarsınız.

CAYMA HAKKI
Alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, mal satışına ilişkin işlemlerde teslimat tarihinden itibaren, hizmet satışına ilişkin işlemlerde satın alma tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde cayma hakkını kullanabilir. Alıcı, malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.

Bazı ufak firmalar bunu bilmiyor veya bilse de işine gelmiyor çakallık yapıyor. Ben de bir yerle davalık olmuştum. Açılmamış ürüne adam diyor ki iade alamam değişim yapacaksanız yapayım. Oldu. Vazgeçtim diyorum kardeşim 14 gün geçmemiş ne demek alamam ya. Kaldi ki çoğu üründe açtıktan sonra beğenmezsen de iade oluyor. Neyse tüketici heyetine başvurdum icraya, hacze kadar gitti iş fazlasıyla aldım sonunda da o kadarına gerek yok şimdilik.
Siz hep satıcıyla hem hepsiburada ile görüşün. Satıcıya mail atın sözleşmede koşulsuz iade hakkım var. Daha önce de böyle bir firmayla inatlaştım, iş evini arabasını hacze kadar gitti beni uğraştırmayın diye mail atın. İnat ederse hepsiburada yardım merkezi numarası var ordakilerle görüşün.

Yalnız pandemi nedeniyle yasalarda bir açıklık oluştu mu bilmiyorum.
  • ananiyimioguz  (21.01.21 13:50:36 ~ 13:52:09) 
klasik hb tavrı.

onlar için müşteri değil satıcı beyanı önemli.
ürünü size geri göndermişlerdir. (deforme olmuş, kullanılmış v..s. bir bahane ile)
  • nuisance  (21.01.21 13:56:06 ~ 13:56:33) 
@nuisance

Ürün tekrar bana ulaşmadı da, şu an uzayda bir yerde :)
  • freebird5406_2  (21.01.21 15:33:34 ~ 15:33:48) 
chargeback'e başvururum diye tehdit edin


  • argent dawn  (21.01.21 16:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.