[]

Far - Gösterge Sorunu

Arabamın farları yandığında, göstergelerin yer aldığı panelin ışığı soluklaşıyor. Nasıl bir problem olabilir? Teşekkürler.




 
benim arabamda öyle bir özellik var mesela. farlar yanınca araç içi aydınlatma ve gösterge/dokunmatik ekran gece moduna geçiyor daha düşük ışıkla göz yormuyor.

seninki de benzer bir şey olabilir. gündüz gün ışığından dolayı daha parlak olması gerekiyor gösterge ekranının. bu yüzden aydınlatması maksimumda, fakat gece böyle bir sıkıntı yok minimum aydınlatma ile daha sağlıklı oluyor.
  • reanarchy  (21.01.21 08:59:44) 
reanarchy+1
o parlaklığında bir ayarı var bir yerlerde servis kitapçığında yazar

  • kisa  (21.01.21 09:12:49) 
Bir degisiklik olmuyordu farı açınca, birden oldu, bir kurcalayayim bakalım, teşekkürler.


  • pisiklet  (21.01.21 09:19:42) 
benim arabamda da var bu özellik. belki fark etmemişsinizdir daha önce.


  • theseachange  (21.01.21 09:36:15) 
daha önceden bir değişiklik olmuyorken şimdi oluyorsa aküye bir baktırın derim.


  • kibritsuyu  (21.01.21 09:41:41) 
Çok net bi azalma oluyorsa özelliktendir. Ama böyle son demlerini yaşayan pili olan bir el feneri gibi azalıyorsa o zaman aküdendir. Araba çalışırken yavaş mı çalışıyor mesela? Akü kaç yaşında?


  • himmet dayi  (21.01.21 09:49:56) 
@himmet dayi, akü 2 yaşında, eski sayılmaz herhalde daha


  • pisiklet  (21.01.21 10:00:23) 
Büyük ihtimal göstergelerin üzerindeki bir çubuk vardır, hani sağa sola çevirilen ya da basarak menüyü değiştiren. Onu sağa sola çevirip ışık şiddet ayarını değiştirmişsinidr.

Orada değilse direksiyon altında sol tarafta olur, genelde bu iki yerde olur bu ayar. Başka bir yerde olan bir araç görmedim.

Yani far yanmıyorken gündüz olduğu için gösterge ışıkları şiddetli yanar. Farı açtığında da şiddet ayarını kendine göre ayarlayabilirsin.

Önceden yüksek ayardadır, şimdi elin değmiştir, biri kurcalamıştır kısık kalmıştır.

Farı aç ve o ayarı bulup kendince ayarla.
  • John Bloor  (21.01.21 10:13:48) 
çoğu arabada far açılınca hafiften söner. voltaj mı yetmiyor, yoksa gözünü almasın diye mi yapıyorlar bilmiyorum. direksiyonun solunda far düğmelerinin altında falan bunu değiştiren bir tekerlek oluyor bazı arabalarda, kontrol edin. yeni arabalarda bunu ana ekrandan ayarlardan değiştirmeniz gerekiyor.


  • co2s2  (21.01.21 11:37:06) 
Akşam olunca gözünüzü almasın diye kısılır o normaldir.


  • thewhitewolf  (21.01.21 12:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.