[]

Ölü laptopun hard disk'ini kurtarmak?

Selam

(Bkz: #1463475) nolu duyurumda 6 yıllık laptopumun nasıl tükendiğini görmüştük.

Şimdi bu bilgisayarda benim önemli fotoğraflar, ekitaplar, arşivlerim vardı.

Bari başka bir parça kurtaramiyorsak, bu dokümanları kurtarabiliyor muyuz? Laptop'u açıp içinden hard disk'i söküp saklasam mı?

Bir de geri kalan bütün parçalar çöp mü?

Çok iyi RAM'leri vardı ya 16Gb.

Teşekkürler efenim

 
evet söküp hdd yi çıkarın. onu external hdd aparatlarına usb ile takarsanız bilgisayardan verilere erişebilirsiniz.
ram leri satabilirsiniz parça parça.
hatta geriye kalanı da hurda olarak satabilirsiniz. gittigidiyorda hurda laptop kategorisi vardı sanırım.
  • sttc  (21.01.21 01:01:01) 
harici bir boş disk kutusu al (50-60 liradır) içine laptoptan söktüğün diski takarak hem bilgilere erişir hem de diskin kapasitesinde bir harici diskin olur.

ramleri sök iyi para eder 400-500tl
ekran kırık değilse para eder 200-400 tl arası
kasası - ekran menteşeleri parçalanmış veya çok az bulunan model değilse gene satılır
klavye para eder.
şarj cihazı 50-100 lira edebilir.
arızalı anakart işlemciden dolayı gene 200-300 tl eder.
  • orpheus  (21.01.21 07:59:45 ~ 08:01:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.