[]

Dinler Tarihi Kitap Önerisi?

Daha önceden A History of God - Karen Armstrong okumuştum. Şimdi yeniden dinler tarihine meraklandım niyeyse. A History of God gibi fazla teknik olmayan dinler tarihi hakkında önerebileceğiniz kitap var mıdır? Teşekkürler.




 
ilahi kitaplarin kendisini okudun mu? kitabi mukaddes, eski ahit-yeni ahit (visual bible da var-youtube), kuran.
sonra hinduism ilgini cekerse bhagavad gita ozet.

  • camussar  (20.01.21 23:42:42) 
tevrat-incil free gonderiyorlar. taksimde bir yer.


  • camussar  (20.01.21 23:43:54) 
İnancın en güzel tarihi - türkiye iş bankası

Bütünüyle tatmin edici bir kitap değil. Ama bende güzel ufaklar açmıştı.
  • ruhen hastayim ben  (20.01.21 23:45:04) 
(bkz: mircea eliade)


  • filteria  (20.01.21 23:52:42) 
@camussar aslında biraz eksik anlattım sanırım, kutsal kitapların kendisinden çok bu dinlerin tarihsel süreçte nasıl şekillendiği ile ilgili bir kitap daha fazla dikkatimi çeker. mesela A History of God kitabında, animizm, politeizm ve dualizm akımlarının bugün 3 büyük din içerisinde nasıl şekillendiği anlatılıyordu. yani insanlık hadi politeizmi tamamen bırakalım da monoteist olalım dememişler, inandıkları birçok şeyi yeni inanç sistemlerine entegre etmişler.


  • einsteinin kedisi  (21.01.21 00:00:32) 
Bir ateistin inanç tarihcesi - Matthew Kneale


  • passive aggressive  (21.01.21 06:48:58) 
goruyorum ve arttiriyorum:) belgesel var mi? ilahi ve ilahi olmayan dinleri sosyolojik acidan inceleyen...


  • camussar  (30.01.21 18:47:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.