[]

Gölgeli gösteren monitör sorunu (resimli)

Samsung 24" T35F monitör aldım yeni. Ekran kartı geforce gtx 560 ti. vga kabloyla bağladım, arada vga to dvi dönüştürücü aparat var. kabloların iki ucunu da kontrol ettim, sağlam şekilde takılı. peki bu gölgelenme neden?

hizliresim.com

hizliresim.com

hizliresim.com

hizliresim.com

 
Ekran kartında ya da monitörde HDMI girişi yok mı? Sorun VGA ile ilgili çok büyük ihtimalle.

Bir de çözünürlük nedir şu an? 1920x1080 mi?
  • himmet dayi  (20.01.21 20:31:21) 
Çözünürlük 1920*1080. Ekran kartında hdmı yok iki tane dvi giriş var. Monitörde VGA ve hdmı var. :/


  • rahip janick  (20.01.21 20:32:25) 
topraklı yada kaliteli kablo almak çözüm olabilir ben yeni kablo aldım düzeldi.


  • bahoho  (20.01.21 20:37:55) 
@bohoho, monitorun güç kablosunun bağlı olduğu prizle mi ilgili diyorsunuz?


  • rahip janick  (20.01.21 20:39:01) 
hayır vga kablosu. bunların korumalı olanları var manyetik sinyallere karşı. alfais marka aldığım baya kötü gösteriyordu daha sonra slink aldım düzelmiş durumda şuan. benzer biraz kaliteli ürün alırsanız muhtemelen sorun çözülür.


  • bahoho  (20.01.21 20:59:39) 
vga analog bir görüntü aktarma yöntemidir, eski tüplü tvler gibi düşün sadece daha modern. bu yüzden her tür gürültüye ve kalite kaybına açıktır.

dvi ve hdmi dijitaldir kalite kaybı olmaz. dvi'dan direkt hdmi çeviren bir kablo almalısın. görüntü kaliten ciddi artar. 75hz ips bir monitöre vga bağlamak yazık.
  • orpheus  (21.01.21 08:25:33 ~ 08:26:56) 
teşekkürler yanıtlar için, evde hdmi kablom var ama dvi'a dönüştürücü aparat yoktu. akşam fiyatlarına göre bu aparattan alıp deneyeceğim. denedikten sonra güncellerim burayı da.


  • rahip janick  (21.01.21 13:32:18) 
hocam bu sorunun kabloyla alakasi cok az. ama yine de hdmi ile baglaman daha dogru olur. ekran kartinda hdmi olmadigindan emin misin hocam? 560ti'in ciktigi zaman neredeyse tum ekran kartlarinda hdmi vardi cunku. monitor ayarlarini karistirman gerek. yani fabrika ayarlariyla monitor zaten kullanilmaz. eger monitor ayarlarini yaptigin halde ayni sorunu yasarsan guru3d'den ddu indirip nvidia driverini sil, sonra yenisini indirip kur.


  • nibba  (21.01.21 15:07:42 ~ 15:08:33) 
@nibba, ya ben dün görememiştim ama yeterince aydınlıkta mı bakmadım anlamadım, hdmi girişi yoktu ekran kartında. şimdi klavuzu buldum internetten, orada mini hdmi girişi görünüyor. www.nvidia.com

bu akşam aparat almadan gidip tekrar kontrol edeyim ben hem elimdeki hdm'ı hem de ekran kartını.

bütün tadımı kaçırdın bu arada, ne demek kabloyla alakası çok az. :/ monitör'de ne ayar yapacağım?
  • rahip janick  (21.01.21 15:45:25) 
mini hdmi girişi varmış ya. heheh ama ucunda bir kapak varmış o yüzden görmemişim. yarın aparatı alıp deneyeyim. burayı editlerim. :)


  • rahip janick  (21.01.21 19:43:47) 
hocam monitorde ne ayar yapacagini ben ne bilem. :) milyon tane farkli menu var. tek tek ayarlari degistirip uygun bir setup yapacaksin. korkmana gerek yok reset atabilirsin istedigin zaman kalici olmaz yani sen istemedikce.


  • nibba  (21.01.21 19:56:57) 
arkadaşlar bütün olay hdmi kablosu ve vga kablo arasındaki farktan kaynaklanıyormuş. hdmi'ı takınca ayyyyyyna gibi oldu. ben bu kadar fark olmasını beklemiyordum açıkçası.

yani sorun çözüldü. Teşekkür ederim herkese yanıtlar için. :)
  • rahip janick  (22.01.21 19:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.