[]

kulaklık tavsiyesi

merhaba duyuru ahalisi yine bir satın alma aşamasında size sormak istiyorum. en fazla 2-3 bin liraya kadar bir bütçem var.

aradığım en büyük özellikler:
harika ses veren bir kulaklık arıyorum haliyle
hem kablosuz hem kablolu çalışması olabilir ama yoksa da sorun olmaz.
güzel bir gürültü engelleyicisi olsun
kulağı yormasın veya terletmesin istiyorum

her türlü önerilerinize açığım, ne yazarsanız kabulümdür ben araştırırım :)

 
şuna bakabilirsin:
www.sony.com

bende 3. nesili olan xm3 var. o bile dediğin tüm özellikleri karşılıyor.
  • nehara  (20.01.21 19:03:59) 
nehara +1
O fiyat aralığında ben olsam tereddüt etmeden xm4 alırdım.

  • bir fincan kahve ile film izlemek  (20.01.21 19:53:49) 
Tek başına kulaklık yeterli değil, mesela hangi kaynağa bağlayacaksın, 3000 liralık kulaklığı alıp cep telefonunda dinleyeceksen o kadar para vermesen de olur


  • freebird5406_2  (20.01.21 20:04:28) 
iyi bir ses kalitesinde müzik dinlemek istiyorum. cep telefonu/bilgisayar yerine neye bağlamalıyım ?

peki hem biraz ucuz hem de daha kolay taşınabilmesi açısından Sennheiser Momentum True Wireless 2 nasıldır WH-1000XM4 yerine saçma bir seçim mi olur ?
  • wonnka  (20.01.21 20:07:47) 
öncelikle cep telefonuyla kaliteli müzik dinlenemez diye bir olay yok, oradan başlayalım. kullandığınız telefon apt-x, apt-x hd gibi audio codec desteğine sahipse bluetooth üzerinden gayet kaliteli müzik dinleyebilirsiniz. tabii müzik kaynağına ek olarak dinleyeceğiniz kulaklığın da yine bu codecleri desteklemesi gerekiyor. iphone üzerinden dinleyecekseniz ios apt-x veya apt-x hd desteği sunmuyor herhangi bir modelinde. android ise telefon modelinizle aratıp destekleyip desteklemediğine bakabilirsiniz.

kulak üstü bir model düşünüyorsanız xm4 yerine xm3 öneririm. xm4 daha yeni bir model olmasına rağmen sony bu modelde apt-x desteğini kaldırdı maalesef, xm3 de ise bu mevcut. gürültü önleme özelliği çok başarılı, ses kalitesi de gayet iyi. apt-x önemli değil diyorsanız xm4 alın elbette, sony bir önceki modelin üzerine koymuş çünkü.

kulak üstü kulaklıklar genel olarak uzun süreli kullanımlarda bir rahatsızlık ve havaya bağlı olarak terleme yapıyor maalesef. ses kalitesi için tolere edilebilir olduğunu düşünüyorum. sabahtan akşama kadar pc başında bu kulaklıklarla rahat edemezsiniz örneğin ancak 2-3 saatlik müzik dinleme şeklinde kullanacaksanız bir sorun yaşamazsınız.

momentum 2 gayet iyi bir kulaklık ancak ses kalitesi ve gürültü önleme anlamında sony performansı beklemeyin. bunun en büyük sebebi elbette kulak içi olması. kulak üstü bir kulaklık anc özelliğini açmasanız bile pasif gürültü önleme özelliğine sahiptir yapı itibariyle. ama kulak üstü beni sıkar, portatif de olması gerekiyor vs. derseniz momentum 2 gayet tercih edilebilir. burada sizin ihtiyaçlarınız önemli.
  • sele zeytini  (20.01.21 21:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.