[]

Çıkmayan Kiracı?

Merhabalar,

3 aydır kirasını ödemeyen birine ihtarname çekildi fakat ihtarnameyi almıyor. Elektriğini kestik ama kaçak bağlatmış hala elektrik kullanıyor. Ödicem, çıkıcam diyor ama hala çıkmıyor üstelik faturaları da üzerine almadığı için tüm borçlarını biz ödüyoruz.

Adam bu arada Azerbaycanlı. Pasaport ve oturum kartı kopyaları var sözleşmeyle beraber ama bu adamdan paramı almam için en azından evden çıkmasını sağlamam için daha ne yapmam gerekiyor?

Not: oturduğu ev eşyalı. eşyaların listesi sözleşmede mevcut zarar verirse ne yapmamız gerekiyor onun için de bir bilgi verirseniz çok sevinirim.

 
Bkz: tahliye talepli icra takibi


  • Mistyimage  (20.01.21 00:43:04) 
elektrik konusunda kaçak kullandığını ihbar et haftada bir sözlü değil de bimer üzerinden yazılı şekilde yaparsan lafta kalmaz.


  • killerbee  (20.01.21 00:52:32 ~ 00:52:53) 
Bagli bulundugu elk idaresine bizzat gidip mudur ile gorusun kacak ihbari yapin. O gun keserler elektrigini


  • oscar  (20.01.21 00:54:21) 
@oscar @killerbee kaçak ihbarı yaptım telefonla. Kesmişler yine bağlamış.


  • elektr10  (20.01.21 01:07:31) 
elektrik sizin üstünüzde ise, kendi kendinizi mi şikayet ettiniz? başınız ciddi ağrıyabilir kaçak kullanım yüzünden. acilen bir avukatla gorusun bence.


  • prizmatik  (20.01.21 05:32:28 ~ 05:36:49) 
kacak bagladigi elektrigi kesmisler onu mu yeniden kacak baglamis ?


  • oscar  (20.01.21 08:44:47) 
Bir arkadaşım var, biraz delibaş ve umursamaz, kiracıları var. Afrikalısı, Suriyelisi, bekarı her türden ve çeşitten var.

Problemli kiracılarını yaka paça döve döve sokağa atıp kapının kilidini değiştiriyor.

Ben arada "lan olm yapma bak, bu yaptığın suç, şikayet ederlerse bir sürü sıkıntı çekersin" diyorum.

Sanırım onun verdiği cevap aslında en güzeli, ama hepimiz o kadar gamsız olamıyoruz. Diyor ki; "ben mahkemelerde karakollarda sürünüp hakkımı arayacağıma, o gitsin arasın. Suçlu olduğu için gitmiyor da hiç biri"
  • John Bloor  (20.01.21 11:22:07) 
@prizmatik kendi kendimi şikayet etmedim. Sözleşmemiz var ve oturan kendisi. Kiracımın kirayı ödemediğini, faturayı üzerine alması gerekirken almadığını belirtmiştim kayıt tutuyor zaten müşteri hizmetleri. Ondan bana bir şey olacağını zannetmiyorum.

@oscar elektrik idaresinden gelmişler kesmişler. Onlar gidince tekrar bi elektrikçi bulup bağlatmış. Yasal yaptırımı yok mu bu tip işlerin? Elin adamı başka bir ülkede nasıl bu kadar rahat olabiliyor?

@john dostum o tip işlere girersem ben suçlu suruma düşerim o yüzden gerek yok.
  • elektr10  (20.01.21 12:59:12) 
cimer üstünden il göç idaresine yazsanız?


  • gelmeistemem  (20.01.21 15:48:04) 
Amma takılmışsınız elektrik işine. Gider kendi adına elektrik sözleşemsi yapar yine oturur. Tahliyeyle elektriğin ne ilgisi var :)


  • Mistyimage  (20.01.21 21:20:25) 
kayıp kaçak bedeli normal vatandaşa ödettirildiğinden hepimiz takığız bu konuya.


  • killerbee  (20.01.21 22:44:59) 
@mistyimage aşağıda killerbee cevap vermiş aslında. kaçak kullanım bedeli benden çıkacak. adam zaten kendi adına 6 aydır almamış şimdi onla mı uğraşacak ekstra masraf verecek vs?

ayrıca bir yaptırımı olmayacaksa herkes kaçak kullanır elektriği böyle saçmalık olamaz.
  • elektr10  (21.01.21 15:35:06) 
Extra masraf derken? Yeni sözleşme yapmanın masrafı mı var? 200-300 tl güvence bedeli ödüyorsunuz. o bedeli öder evde bedava oturmaya devam eder


  • Mistyimage  (21.01.21 17:52:27) 
@mistyimage yabancı bi adam bu tip şeylerle uğraşmaz onu anlatmaya çalışıyorum. faturasını ödeyemeyen adam 300 tl nin de hesabını yapar.


  • elektr10  (21.01.21 18:53:03) 
@elektr10 bu kaçak elektrik konusunu net belirtmemişsiniz. bu kiracının kullandığı elektrik kimin üstünde?
sizin üstünüzdeki aktif sözleşmeyi kulanıyorsa size büyük sıkıntı çıkar. kiracı girerken sizin kapatmanız lazımdı. o müşteri hizmetleri görüşmelerine güvenmeyin.
sözleşmesiz kaçak kullanıyorsa, mantıken kiracıyı bağlıyor olması lazım. yine de tehlikeli bir durum.
  • prizmatik  (23.01.21 02:35:21 ~ 02:38:08) 
@prizmatik hocam elimde kapı gibi kira kontratı var. elektrik, su, doğalgazı üzerine alması gerekiyordu almadı. zorla da tutup kolundan al bunu diyemem. avukatım bir problem olmaz kira kontratın var ona yazar dedi. kaldı ki tüm borçlarını bile ödedim, dilekçemi bile verdim. bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

zaten avukatıma vekalet de verdim şimdi. tahliye ve icra davası açıyoruz.
  • elektr10  (27.01.21 20:50:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.