[]

baştan savma iş yapan iş arkadaşı

hiç iş yapmasa, ona gelen bütün işlerini bana gönderse ve ben yapsam razıyım. vallahi razıyım.

ben 6 sene, bu çocuk da 4 sene önce işe başladı. 4 sene boyunca bir işyerinde çalışırsanız baya deneyim kazanırsınız ve artık aptal aptal hataları ellisekiz kere yapmazsınız değil mi? azıcık gözünüzü o telefondan ayırırsınız, bıt bıt mesajlaşmayı oyun oynamayı kesersiniz ve karşılığında maaş aldığınız işinizle ilgilenirsiniz. ama yok, en basit hatayı bile defalarca yapıyor. salak bir çocuk olduğunu düşünmüyorum. çok iyi bir özel üniversiteden mezun, bölümü 4 senede bitirmiş. ne bileyim, herhalde kafası çalışıyor. ama ben hala onun arkasını topluyorum.

iş gereği projeler geliyor. herkesin kendi projesi var, ortak çalışmıyoruz. bu çocuk işe girdiğinden beri müdürüm bana onun projelerini kontrol ettiriyor. bütün yaptıklarını değil ama, ara sıra işte ayda 1 falan kesin bu çocuğun işlerini kontrol ediyorum. ve her kontrolümde öyle büyük hatalar buluyorum ki, yani kim bilir kontrol etmediklerimde ne hatalar yapıyor. ve biz o işleri o hatalarla mı devam ettiriyoruz, ya da müdürüm onları kontrol edip bir noktada yakalıyor mu (umarım öyledir, aksi halde rezillik) orasını bilmiyorum. ama müdürümün de onun yaptığı hesapları kontrol etme gibi bir zamanı asla yok, buna eminim. o yüzden sanırım bu çocuğun hatalı hesaplarıyla yola devam ediyoruz genellikle :/

ben bu çocuğun üstüyüm pozisyon olarak. ama ikimiz de aynı müdüre bağlıyız. bir konu varsa müdürün söylemesi gerek diye düşünüyorum. müdür de durumun farkında aslında. bana kaç kere çocuğun durumunu sordu. ben de işini önemsemediğini, artık yapmaması gereken hatalar yaptığını anlattım. onu burada çalışmaya istekli görmediğimi söyledim. müdür de bunun farkında olduğunu söyledi. zaten bu yüzden bana hesaplarını kontrol ettiriyor. birkaç kere de müdürüm ve genel müdür yardımcısı oturup çocukla konuştular. ama hiçbir şey değişmiyor.

bilin bakalım neden? bizim elemanın babası da bizim şirkette müdür -.-

ama artık şurama kadar geldi. bugün kontrol ettiğim 2 hesabında da bir ton hata var. yani şurada içinizden birine maks 2-3 kere anlatsam yapmayacağınız hataları yapmış. ki ben daha önce bu çocuğun yaptığı işleri kontrol ettiğimde HER SEFERİNDE çocuğa nereleri düzelttiğimi, nelere özellikle dikkat etmesi gerektiğini anlatan mailler yazıyorum. daha önce yaptığı hataların birebir aynılarını gidip gene yapıyor. belli ki attığım mailleri hiç okumuyor. benim düzelttiğim hesapları alıp nereleri düzelttiğime bakmadan devam ediyor.

bugün kontrol ettiğim işlerine dair de notlar çıkardım. 2 sayfa mail yazdım. normalde sadece ona gönderirdim ama bu sefer müdürümü de CC'ye koysam mı diyorum. diğer yandan o kadar çok hatası var ki, göz göre göre rencide etmesem de müdüre bu maili ayrı olarak mı göndersem diyorum. yoksa o da arkasından iş çevirmek mi olur? ya da direkt gidip genel müdüre mi söylesem. çünkü kendi müdürüme söylesem zaten biliyorum diyecek, gene bir şey değişmeyecek. ya da koca şirketin derdi beni mi gerdi, bana ne hata yaparsa yapsın diyip sallamasam mı. çünkü sonra kesin bir şekilde ben kötü olurum. hep öyle olur.

diğer yandan sinir oluyorum, şu çocuğun yaptığı (daha doğrusu yapamadığı) işi misler gibi yapabilecek bir sürü işsiz adam varken bu çocuk onların yerine maaş almıyor olmalı. maddi durumları da çok iyi bu arada. kovulsa gram üzülmem. özünde iyi bir insan ama bu şekilde milletin hakkını yiyor.

 
Ben olsam kendi mudurumu de genel muduru de cc ye koyar oyle gonderirdim maili, hem de baya rencide edici bir mail yazardim. Hatta eski mailleri bile attachment olarak ekler, ekte gordugun maillerde daha once anlattigim gibi falan derdim.

Ancak burada asil sorun, bu cocugu boyle rencide edersen senin ayagini kaydirabilir mi babasi sayesinde, onu dusunmen ve ona gore risk alman lazim.
  • the end of time  (19.01.21 20:51:03) 
sen çocuğa mail at cc ye de müdürü koy. zamanla kovarlarsa kovarlar. sen müdürünü geçerek gm yardımcısı ile iletişime geçme elin adamı için. şirketin sahibi sen değilsin sonuçta biraz rahat düşün. kraldan çok kralcı olmaya gerek yok.


  • kelepir  (19.01.21 20:55:46) 
Müdüre aynı hataların tekrarlandığını söyleyip uyarı maillerine cc ye eklememi ister misiniz de. Müdürün de durumu üstlerine aktarmak isterse göstereceği bir şey olsun. Ama onun isteği ile yapman bence kendini savunabilmen için iyi olurdu.


  • baal  (19.01.21 21:03:16) 
Bu cocukla aranda sadece 2 yil var. Yani aslinda hicbir sey. Tabi bu sirket oncesini bilmiyoruz. Demem o ki aranizdaki para farki ne kadar?

Evet cocuk, disaridaki issizlere bakinca bi haksizlik unsuru ama sen kendi acindan bak. Senden fazla, hatta sana yakin bi para aliyorsa bile bu sana karsi da bi haksizlik oluyor. Oyle bi durumda ben olsam cok ciddiyse hatalar muduru ve genel muduru de eklerim. Oyle eski mailleri eklemem ama. Daha once de uyardigim gibi.. yazman yeterli mail icerigine.

Babasinin mudur oldugunu okuyana kadar kesin cok populer, prezentibl :) ve eglenceli bi tiptir demistim. Boylelerinin basarisizliklarinin ustu ortuluyor cunku isyerlerinde. Ama babasi mudur diyosun, sonra sen kotu olma bi de. O durumu da dusunup harekete gec +1

Yok cocukla aranda makul para farki varsa ve sana karsi cocugu falan ovmuyorlarsa ya da senle kiyaslamiyorlarsa falan hic bosver, alt tarafi is, sen mi kurtarican yanlis hesaplari sonucta. Sadece cocuga gonder maili, takma kafana.
  • Kittie  (19.01.21 21:04:36) 
biraz konuyu dağıtacağım ama cevabım @the end of time

hocam yanlış anlama senin özelinde değil ama burda çoğu kişide ''İŞTEN ATILMA'' korkusu görüyorum. böyle bi düşünce neden çoğu insanda var ? evet kovulabilir ama sonucunda da haklarını alacak ve başlık sahibinin de dediği gibi 6 yıl tecrübesi var ve çıkınca rahatça iş bulabilir. cidden merak ediyorum, lütfen yanlış anlamayın ama bu korku neden çoğu kişide var.
  • taha1907  (19.01.21 21:06:22) 
Taha1907: is bulmak deneyime bakan bi durum degil de ondan.
Deneyimli, guzel (bu da bi kriter sonucta), duzgun kisilikli bi arkadasim covid'in de etkisiyle 2 yildir is bakiyor. Cikan seyler oldu ama icine sinmedi ortam ve cikti. Insanlar bu ekonomik kosullarda ellerindeki memnun olduklari seyi bir iki kendini bilmez yuzunden kaybetmek istemiyor.

  • Kittie  (19.01.21 21:11:45) 
@Kittie ikimizin de ilk işi. ama ben ondan yüksek bir pozisyondayım. o ise henüz hiç terfi almadı. dolayısıyla maaşlarımız arasında makul fark olduğunu düşünüyorum. terfi alırsa zaten bir miktar olay çıkarırım çünkü 2 sene önce işe giren bir başka iş arkadaşımın terfi alması gerekiyor bence, o kız canla başla çalışıyor.

@taha @the end of time işten atılırım korkum yok. şirkette seviliyorum. iş açısından takdir görüyorum. müdürlerin bana yaklaşımı iyi, o çocuğa göre çok daha iyi. genel müdürün en gözde elemanıyım hatta. şirkette genel olarak hissedilen bir şey bu. genel müdüre taşınacak bir konu olduğunda millet "i.k.a. söylesin" diyor şakayla karışık. o çocuk ise hiç övülmüyor. müdür ve genel müdür yardımcısı bunu çekip kaç kere konuştu, ne övmesi.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (19.01.21 21:18:37) 
hocam uzun uzun analiz yapmaya dusunmeye gerek yok. elemanin babasi mudurse ne yaparsan yap sonunda sen suclu cikarsin. bence yazili degil sozlu olarak ustune elemandan biktigini anlat.


  • nibba  (19.01.21 21:41:42) 
Maile müdürü cc'ye ekle. Sonra sözlü olarak tekrar konuş. Baktın yine bi şey yapmıyor, o zaman genel müdüre git.


  • elorelia  (19.01.21 21:49:02) 
nibba+1

İşten çıkaracak olsalar şimdiye kadar 10 defa giderdi o çocuk, bunu bu şekilde kabullen önüne bak. Kendi müdürüne sözlü olarak anlat, genel müdüre falan gitme. Çok istisna bir durum olmadıkça hem genel müdür hem de senin müdürün böyle bir şeyi istemez. Ki zaten anlattığına göre ikisi de olayın farkında ve kabullenmişler bu durumu. Senlik bir durum yok, kafana takmayıp önüne bakacaksın.
  • zikardo  (20.01.21 00:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.