[]

araç satış hakkında

merhaba ilk defa aracımızı satacağız. öncesinde birkaç sorumuz olacak. bu bankaların güvenli ödeme havuzuyla ödeme almak istiyoruz dolandırılmamak için.

1. 2021 yılı için konuşurken şuan bu sistem (garanti, ziraat, paparanın devret gibi sistemleri) zorunlu mu?
2. satış öncesi dikkat etmemiz gerekenler nedir?
3. şuan bu ayın sonu ve temmuz sonu vadeli mtv'leri duruyor. bunların ödenmesi gerekiyor mu? yoksa sadece vadesi geçen borçların ödenmemesi mi sıkıntı çıkartıyor?
4. ogs'yi ne yapıyoruz?

 
mtv 1. taksidi ödeyeceksiniz. ogs'yi de satıştan sonra iptal ettireceksiniz.

bence banka havuzu ile uğraşmayın. alıcı ile pazarlığı bitirince, noter için sözleşin, IBAN numaranızı ve açıklama olarak yazmasını istediğiniz "34 bilmemne satış tutarı karşılığında gönderilen" vb söyleyin. notere gidince evrakları vermeden eft yapmasını isteyin, hesaba düşmeden imza atmayacağınızı açıkca belirtin. mırın kırın ederse yolu gösterin.

eğer notere öğle tatili veya kapanma saatine yakın gidecek olursanız, bekleyeceğiz veya yarın diyeceksiniz. hesap paraya geçmeden imza yok...
  • malheiros  (19.01.21 19:49:35) 
noterde sattığınız kişi ile size parayı gönderen kişinin aynı olmasına dikkat edin. açıklamada açık açık plakayı, gerekiyorsa şasi no yu yazıp araç bedeli diye belirtsin, genelde alıcılar bunu yapmalı zaten ki kendisi sıkıntısızsa kendisi yapacaktır. hesaba gelmeden kesinlikle imza atmayın, ben araç satarken 15-20 dakika beklemiştim. alırken de bana satan kişi ( ultra zengindi ) hesaba düşmesini 1-2 saat bekledi benim bankada sorun olunca, doğrusu budur.

1- ocak mtvsi ödemen zorunlu.

4- Ogs yi satıştan sonra ptt ye gidip iptal ediyosun ya da bankana.
  • garavel  (19.01.21 20:26:55) 
sattiginiz kisi ile parayi gonderen kisi ayni olsun. bu onemli


  • oscar  (20.01.21 08:54:33) 
Ek olarak, size kendi telefonundan eft dekontunu göstermesini ya da göndermesini yeterli bulmayın.

Parayı kendi telefonunuz ile kendi banka hesabınızda görün.

Aracı alan ile parayı yollayanın aynı kişi olması gerektiği yazılmış, tekrara gerek yok ama atlamayın.
  • John Bloor  (20.01.21 11:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.