[]

Arabayla işe gidecek misiniz?-İstanbul-

Arabayla karlı günleri ilk defa yaşıyoruz. Bu havada arabayla İstanbul’da trafiğe çıkılıyor mu? Kayma, don vs oluyor mu trafiğin olduğu yerlerde? Ara sokaklar tehlikeli mi?




 
kış lastiği taktırdığımız için çıkacaktık, lakin araba çalışmadı. aküden diye düşünüyoruz, bir süre deneyip taksi çağırdık.

buzlanma vardı yollarda, ara sokaklardan çıkarken zorlanan arabalar gördük ancak işlek caddelerde ulaşım rahat.
yer: Tuzla

bu arada yaya iken de dikkat, 3 kere düşme tehlikesi atlattım.
  • nonik  (18.01.21 08:15:56) 
Aracımda kış lastiği yok, kesinlikle çıkmayacağım. Ara sokaklar donuk durumda şu an. Yer ataşehir.


  • roket adam  (18.01.21 09:40:32) 
Araçta kış lastiği takılı, çekiş kontrol sistemi var, sabah 8'de arabanın kapıları açılmadı, silecek suyu donmuş. Tuzla'da ara sokaklardan ve yokuşlardan çok temkinli geçtim, buzlu yokuşlarda hafif yanlaya yanlaya çıktım, bence tecrübesiz birisi için çok tehlikeli. Anayollar açık, tuzlama yapıldığı ve trafik olduğu için buzlanma yok.

Yaz lastiği kullananların hepsi yokuşlarda kalmış, hızını alıp çıkmaya çalışıyorlardı ama nafile.
  • kimlanbu  (18.01.21 10:20:48 ~ 10:21:25) 
kış lastiğim yok ve kullandım, hem de 120 falan yaptım. bir sıkıntı yaşamadım. akşama göreceğiz.


  • momento  (18.01.21 11:39:44) 
kış lastiğim yok ama kendi arabamın camlarını çözdüremediğim için uğraşamadım. hanımın kapalı garajda duran arabasını aldım. onda da kış lastiği yok ama 4 çeker. hiç yoktan iyidir.

bana göre araçtaki lastikten ziyade;

1 - yokuş iniş olan yerlere girmemek
2 - ana arterlerden çok sapmamak

gibi çözümler daha önemli.
  • co2s2  (18.01.21 12:29:42) 
kış lastiğim var ve çıkmadım. sabah ümraniye deki işyerinin orası don yaptığı haberi geldi. kış lastiği de olsa kar etmez, hele tecrübeniz yoksa riske atılmaz. ana yollarda sorun yok, sıkıntı zaten ara yollarda. ben risk almadım.


  • surprise  (18.01.21 13:23:00) 
Kış lastiğim olmadan şehrin bir yanından bir yanına gittim. Yolda kalsam tek sorumlusu ben olurdum.

Genel olarak yollar açıktı. Sokak aralarında problem yaşamadım. Özellikle yokuş olmayan yolları seçtim. Bir de biraz daha geç çıktım yola ki yollar hareketlenmiş olsun.
  • burfak  (18.01.21 13:34:00) 
4 mevsim lastiği karda kullanamıyorsam, 3 mevsim olur.

lastiğin ne olduğu üzerinde yazar. küçük yazıları okuyun.
  • co2s2  (19.01.21 10:31:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.