[]

bir öyle bir böyle

merhaba, uzun zamandır aklıma takılan bir konu var ancak yazabiliyorum.

bir süre önce bir internet sitesinin uzaktan ve tam zamanlı iş ilanına başvurdum. olumlu dönüş aldım, sitenin sahibiyle telefonda görüştük. 2-3 hafta bir deneme süremiz oluyor, ardından sözleşme ve sigorta işlemlerini başlatıyoruz dedi. sonra iki hafta geçti, çalışmalardan memnunum, şartları konuşalım dedi. yapılacak işlerden vs. söz ettik. sigorta için "pandemi yüzünden o işler şu sıralar biraz karışık" tarzında bir şey söyledi, 2-3 ay sonra yapsak olur mu, olur dedim ben de. sonra da maaşa zam yaptı sigorta olmadığı için, ben kendim öderim diye. sormak istediğin bir şey var mı dedi, sözleşme yapacak mıyız dedim. nasıl bir sözleşme düşünüyorsun dedi, dedim ben bir şey düşünmüyorum, siz demiştiniz diye dedim. önceki görüşmemizde sözleşme yapıp sigorta işlemlerini başlatıyoruz demişti. "ödemeleri zaten düzenli yapıyoruz sözleşmeye gerek kalmıyor" vs. dedi, ok dedim.

şimdi benim aklıma takılan takdir edersiniz ki bu adam ilk görüşmede kendi söyledi sözleşme sigorta yapıyoruz diye, sonra neden fikrini değiştirdi? hadi sigortayı yeni aldığı çalışana yapmak istemedi erteledi diyelim, sözleşme için niye öyle dedi? konuşurken de diyemedim o an "e sen dedin amk sözleşme yolluyoruz diye ondan sorduk". bu arada bunları kafama nedenini anlayamadığım için takıyorum, yoksa sözleşme ve sigorta olmaması şu an için hiç umurumda değil.

düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim, teşekkürler.

 
Sigorta sizin hakkınız. Bundan kolay vazgeçtiğiniz için başka şeylerden de vazgeçebileceğinizi düşünmüş.


  • dissendium  (17.01.21 20:39:38) 
sozlesmeye nasil gerek kalmiyor ya. sizi bes sene calissaniz sonra kovsa tazminat vermeyecek. sozlesmesiz hicbi sey yok her halumarda calisirken calistiginizi kanitlamaniz gereken bir yer olcak. muthis bi yanlis is verenin cakalin onde gideni bence. muhtac kaldiginiz icin muhtemelen umursamiyorsunuz ama borclu cikmaya cok acik bi durum


  • ala09  (17.01.21 22:07:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.