[]

lezzetli köfte tarifiniz var mı

şöyle lezzetli, içi sulu köfte yapayım dedim ama düzgün bir tarif arıyorum. internette tonla tarif var da yorum yazanlar eş dost akraba mı belli değil burası daha güvenilir geliyor. teşekkürler.




 
abi iyi köfte ızgarada olur. tavada yapacağın köfteden çok bir şey beklememen lazım.

yine de bazı kilit etmenler: iyi et(bi zahmet), bol yağ(kuyruk veya kavram), kuru ekmek içi köfteyi yumuşaklaştırır ekle mutlaka, maydanoz aroma anlamında önemli bence, soğanı rendeleyerek koy ama fazla suluysa suyunu birazcık sık, çok az eser-iz miktarda karbonat ama yani öyle böyle az değil. mesela yarım kilo kıymaya çeyrek serçe tırnağın kadar.

gerisi baharatlar işte tuz karabiber kimyon yenibahar toz-pul biber gibi. bi de köfteyi iyice yoğur ve yoğurduktan sonra 3-4 saat dinlendir pişirmeden önce.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.01.21 16:29:25) 
köfteyi ne kadar yoğurursan sululuğunu o kadar kaybedersin. ne çok yoğurmak ne de pişirmeden önce çok dinlendirmek lazım. baharatları da pişirmeye yakın koyman lazım.
yağ oranı önemli, kıymanın yağlı yerinden alıp çektirmek lazım. böyle yapılan lezzetli köfteler var ama alametifarikaları sulu olmaları değildir hiç birinin.

tavada pişirirken önce çok yüksek ateşte tavayı ısıtıp elini üstüne tutunca sıcaklığını iyice hissetmen lazım. köfteleri atıp, azıcık bastırıp dışının mühürlenmesini sağlarsın arka ve ön, sonra ısıyı azaltıp pişirmeye devam edersin.
  • Jux  (17.01.21 16:44:53 ~ 16:53:41) 
+1 proletarier
%50 dana % 50 kuzu kıyma. %20-25 yağlı olsun. % 10 ekmek içi. yarım kilo ete 1 büyük soğan doğranacak. gerisi damak zevkinize uygun baharatlar. bizim kasabın önerisi.
yağda değil de ızgarada. ızgara yapamayacaksanız döküm tavada. bunlar da yoksa tost makinesinde :-)
  • ankarakecisi  (17.01.21 16:49:52) 
döküm tost makinesi var ızgara da yapabiliyorsun 180 derece açıp, orda denerim diye düşündüm ama ızgara tadını vermez herhalde


  • regina phalange  (17.01.21 17:47:04) 
Bu arada dokum de pek tavsiye etmem kofte icin. Kofte muhurlenen-muhurlenebilecek bir sey degildir. Kiyma muhurlenmez yani. Oda sicakligina getirip sicak tavaya atarsin iki dakikada piser kurumadan zaten.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.01.21 17:51:29) 
@proletarier aller lander vereinigt euch, mühürden kasıt maillard reaksiyonu. ve bu reaksiyon tüm kırmızı et türünde yaşanabiliyor. köfte haline getirdin diye et etliğini kaybetmiyor neticede.


  • Jux  (17.01.21 18:23:18) 
Anladim dogru tabii. Peki fazla yogurmak niye kurutsun kofteyi onu merak ettim. Amac eti baharatlar ile biraz curutup daha yumusak olmasini saglamak degil mi?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.01.21 21:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.