[]

Ev alma hayali

2018 sonu 2019 başı gibi kadıköyün sevdiğim bölgelerinde alabileceğim eski ve giriş katı binalar için 150k civarı kredi çekip alabiliyordum. O zamandan bu zamana para biriktirdim, hazırda birikmiş param da baya değerlendi ama aynı evleri almak için 300-400k kredi çekmem lazım. O zaman kredi çekmediğime baya pişmanım hem 2 senedir kira veriyorum hem ev alma hayalinden çok daha uzağım. Şimdi ben yine paramı yatırıma yönlendirip değerlendirmeye çalışmaya devam mı ediyim? Bu şekilde ev almak artık bana imkansız gibi geliyor. Kim ne derse desin istanbulda ev almak bence hala güzel bi yatırım. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Almak imkansız mı oldu? Bırakiyim mi bu işin peşini?




 
yatırım için alacaksan gerek yok. ama eve ihtiyacın var ve içinde oturacaksan, durduğun her dakika ziyan. faiz oranı düştüğünde yapılandırabileceğin bir kredi çek al evini.


  • etna  (17.01.21 14:38:51) 
eski binada, giriş katı... bir kere oturdum ve tövbe ettim. iyi ki almamışsın. o daireler yaşlı insanlar veya home office vb. çalışan ama müşterisi de gelen insanlar için uygun.

ev almak mantıklı ama param yetmiyor diye öyle yerlere de girme.
  • malheiros  (17.01.21 15:02:23) 
eksisozluk.com

Okumanı tavsiye ederim
  • otopsicocugu  (17.01.21 15:45:15) 
O evleri tercih etmezdim. Eski tip binalarda altyapı, ısınma vb. durumlarda sıkıntı ihtimali daha yüksektir. Ola ki kentsel dönüşüme girer, ikamet için tercih edeceğin ev yenilenir ama küçülür. TL her zaman değer kaybedecek. Bunda önemli olan değer kaybının süresi. Mevcut ekonomi durumunda kredi çekmen artık saçma olur. Yazın 0,64-0,74 döneminde çekmiş olsaydın belki ama artık krediye bulaşma. Şimdi yüksekten çekip gelecekte yeni orandan yapılandırma gibi bir şey saçma olur. Konut kredileri normal ihtiyaç kredisine benzemez.


  • silah taciri  (17.01.21 15:45:32) 
kadıköy'de eski ve giriş kat bir ev almanı önermem kısmına +1 katılıyorum.
ev almak için ise: şu anda faizler çok yüksek, faizlerin düştüğü ilk fırsatta bütçenin yettiği en yeni evi almanı tavsiye ederim. atıyorum kadıköy olmaz ama e5 hattında maltepe olur, yeni ev olur daha makuldür yani.

  • roket adam  (17.01.21 16:09:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.