[]

Kedi ya da köpek almak

Selamlar,
Simdi artik resmi olarak yasadigimiz yerde en az 3-4 sene daha varız gibi(ki her şey normal gitse burada emekli bile olunur da neyse), sirketin bana baska bir ülkede vs teklifi olmazsa ileride (belli olmaz, başka ülke olanaklari cok fazla ve sürekli böyle degisimler olabiliyor).

Esim de ben de hayvan seven insanlariz, onun cocukken kedisi varmis 5-6 sene kadar ama o kadar. Benim de 2017 yilina kadar bir kedim bir köpeğim vardi ailemle yaşarken (babam genelde köpekle ilgilenirdi ben de kediyle), kedim ve köpeğim tabi vefat etti 1-2 sene arayla, sonrasında ben de yurtdisina tasindim.

Simdi de 3 yildir buradayiz, evimiz en azindan ev alana kadar (2-3 yil) ayni kalir, araba da var. Yani hayatımız oturdu.
Cocuk da 4-5 sene sonra diyoruz. Haliyle simdi de hayvan edinme konusunda ilgimiz oldu.
Ben cok yogun calisiyorum, su siralar evdeyim ama diğer türlü aksam 7-8 anca evde oluyorum. (Covid disi donemde)
Esim evden calisan biri, haliyle disari cikarmak sorun olmaz.
Parasal da sıkıntı yok. Yillik ortalama 500-600 euro diyorlar.
Tek sorun; tatil cok. Türkiye'ye temiz senede 3 hafta yazin geliyoruz/gelmek istiyoruz. Onun dışında noelde ailesinin yanina gidiyoruz, köpeği de yanımızda götürüruz, olabilecek ufak tatillerde de en kötü petsitter tutulur bir kaç gün de 3 hafta sanki cok uzun, hayvan icin zorlu gecermis gibi geliyor.
Onun dışında da aklima gelen bir zorluk yok.

Vallaha bir arkadaş kaldi köpeğiyle bizde, ne kadar özlediğimi fark ettim köpekle beraber uyurken ya da aksam disari cikartip gezdirirken falan.
Ek olarak kedi vs köpek olarak; isim geregi covid sonrasi seyahat vs etmem gerekebilir. Haliyle köpeğim olursa esimi evde yalniz biraktigimda kafam daha rahat olur da diyorum. Bu sebepten de ufak köpek yerine (poodleim vardi ama onlari zaten hayvan barinaginda bulmak zor, bulsak da çok küçük keratalar) biraz büyük (cok degil) olsun istiyorum.

Size sorum; bunun disinda göz onune almadigimiz bir zorluk var mi? Su an bir kopek buldum, siyah tatli bir amerikan bulldog, 5 yasinda, çok büyük değil tam orta kivam. Ama kedi de cok seviyoruz. Ikisi arasinda gidip geliyoruz (daha dogrusu ben esime söyledim ama ona kalsa yarin gider aliriz da karar mekanizmasi biraz bende, o sebepten bütün sikintilari önceden düşünüp tartmak istiyorum)
Sizce böyle tatil yapan eden birileri icin zor olur mu bu petsitter isleri? Deneyimi olan var mi?

Teşekkürler simdiden

 
Selamlar, tatil süreleriniz benim de gözümü korkuttu. Şimdi dönüp geriye bakıyorum da, hayatımın son 12 yılında -aileme bıraktığım zamanlar haricinde- herhalde hiçbir zaman köpeğimden 3 hafta ayrı kalmadım. Ben de sizin duyduğunuz bu endişeyi tekrar edebilirim. Belki kedinizi ya da köpeğinizi seyahatlere alıştırarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Kısa süreli olanları da yazdığınız gibi bir şekilde halledersiniz.
Bu arada Almanya'da yaşayan bir tanıdığım, haftada 5 gün öğlenleri 1 saatlik gezme işini ve evde olmadığı zamanlarda (tatiller gibi) günde 2 ya da 3 kere gezme ve evde köpeği ile vakit geçirme işini yapan bir petsitter (bu kelimeyi ilk defa duydum bu arada:) ) tuttu. Herhalde en az 2-3 yıldır bu sistemi sürdürüyor ve hem kendisi hem de köpeği bu durumdan oldukça memnunlar.

Kafamda beliren ikinci olumsuz yön, olur da ileride çocuk sahibi olursanız kediniz/köpeğiniz ile bebek ilişkisi nasıl olur, belki bunu da kafanızda bir tartmanız gerekebilir. Hiç böyle bir tecrübem olmadı ancak arkadaşım olan bir çift kedileri ile yeni doğan bebekleri arasında kendilerini endişe etmeye iten bazı sıkıntılar yüzünden üzülerek kedilerini annelerinde bırakmak zorunda kaldılar. Şimdi ise çocukları 2,5 yaşına geldi, onlar da yakın zamanda başka bir kedi sahiplendiler ve şimdi ikisi inanılmaz iyi anlaşıyorlar.

Bunlar sorunuza yönelik olumsuzluk içeren düşüncelerimdi. Öte yandan bir hayvan sahibi olmanız durumunda onun için ideal bir yuva kuracak gibi bir izlenim uyandırıyorsunuz :) şimdiden ailenizin yeni ferdi hayırlı olsun diyeyim :)
  • semyasa  (17.01.21 03:06:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.