[]

İskandinavya anadolu balkanlar

Bazı bölgeler neden bu isimlerle anılıyor? Mesela kafkaslar da var. Başka yerler var mı bu şekilde isimlendirilen? İngiltere ve fransanın olduğu bölgeye bir şey denilmiyor mesela.




 
büyük britanya?


  • rewlack  (16.01.21 20:18:33) 
Bohemya var Çekya'da.


  • himmet dayi  (16.01.21 20:34:24) 
Normandiya?


  • fever  (16.01.21 20:36:29) 
çok sık el değiştiren topraklara bence böyle demeyi uygun görmüşler ve dışlamışlar. balkanlarda sürekli bir toprak başka bir devlete veya imparatorluğa geçti. anadolu da öyle. kafkaslar da öyle.

ötekiler demenin bir başka yolu aslında. anadolu yunanlar için doğu demekti. anatole kökünden gelir örneğin. fever'ın yazdığı normandiya ise kuzeylilerin olduğu topraklar manasında. yani hep bir dışlama söz konusu.

eskiye dair kaynaklar da neredeyse hep büyük medeniyetlerden kalanlar olduğu için onların olduğu alanlar hariç, henüz feth edilemeyen çoğu toprak hep "öteki topraklar" olarak anlatılmış olabilir. bu da her bölgenin sıfatlarla tanımlanmasına yol açmış gibi.
  • levendis  (16.01.21 20:45:39) 
Batı avrupa, doğu avrupa, ortadoğu, kuzey afrika, latin amerika, kuzey amerika, güney asya...


  • acebi  (16.01.21 21:11:15) 
@acebi yön değil ama buradaki isimlendirme. Anadolu denince bir yer anlaşılıyor güneyi ve kuzeyi farklı.

Mezopotamya da var yeni aklıma geldi.
  • black mamba  (16.01.21 21:19:44) 
doğru örnek olacak mı bilmiyorum, aklıma sibirya geldi, bu da sayılabilir mi?


  • nimberjack  (16.01.21 21:47:38) 
bölgenin konumu, yaşayan canlılar, değerli bir maden, ticari bir anlam vs. gibi sebeplerden dolayı bu tarz isimlendirmeler olabilir. örneğin yeni zelanda isminin (sealand) denizin ortasındaki yer gibi bir anlama geldiğini okumuştum.


  • jepa  (16.01.21 22:40:48) 
(bkz: pennines)
(bkz: anglia)
(bkz: midlands)
(bkz: pireneler)
  • heritage  (16.01.21 22:46:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.