[]

bim/a101 olayi (komplo teorisi icerir)

merhaba, normalde carrefour'dan falan alisveris yaparim. ama korona'dan dolayi arada bir yakindaki bim'den aldim.

sucuk ve kasar aldim.

*sucugu test amaciyla biraz tavada yagsiz isittim. tava simsiyah oldu.
*kasar desen yumurtaya onlarca dilim koyuyorum. hic tat vermiyor.
*gecen tiktok'ta biri bim'den aldigi kiymayi su'da yikiyordu. kipkirmizi kiyma bembeyaz olmustu.

simdi gecen yillarda tarim bakanligi boyle firmalari afise ediyordu.

fakat market sayisi, musteri kitlesi ve ulkenin ekonomik durumunu gozonune alinca aklima soyle bir teori geliyor.

devlet bunlarin les urunler sattiginin farkinda; ama korkusundan ceza falan yazamiyor, afise edemiyor. korkusundan kastim. halkin %90'inda para olmadigi icin bu ekonomik marketleri kullaniyor ve bu ekonomik marketler gitse, geriye carrefour, migros gibi gorece daha pahali markalar kalacagi icin market posetleri yariyariya dolacak bu da ekonomik olarak halki cok fazla etkileyecek.

siz ne derseniz? fikrinizi paylasabilirsiniz.

 
*gecen tiktok'ta biri bim'den aldigi kiymayi su'da yikiyordu. kipkirmizi kiyma bembeyaz olmustu.
- bim bildigim kadariyla et ve sut kurumundan aliyor etleri, etin cok kaliteli oldugu soylenemez ama bildigimiz et, tiktoktakine inanmamak lazim.

onun disinda bim a101 vs kurallara uygun olarak uretim yaptiriyordur, devletin belirledigi kurallarin disina cikamazlar. devletin belirledigi kurallar ne kadar esnek ona bakmak lazim sanirim :/
  • fakyoras  (16.01.21 15:28:27) 
Yok daha neler sacmalamayin devlet mi korkacakmis :) devletten buyuk organizasyon mu var?

Bim a101 sok ta ki urunler kaliteli degil ama kalitesizde degil vasat urunler ve bir kismi tagsis urunler.

Market kiymasinin suyu kirmizilastirmasi ve kiymanin beyazlasmasi ne anlama gelir bilmiyorum ama ayni ucuz kiymalar migros ve carrefourda da satiliyor. Ayrica bim, a101, sok gibi kurumsal sirketler cok sıkı denetlenmektedir hic bir sirket itibarina leke surmek istemez. Hileli urunler donem donem bakanlik tarafindan ifsa ediliyor ve bu firmalar arasinda bim a101 ureticileri oldugu gibi migros ve carrefour ureticileride cikiyor Turkiye capinda binlerce ureticiyle calisan sirketlerden soz ediyoruz cok sıkı denetlenmesine ragmen illa ki arada curuk elmalar cikacaktir dunya genelinde durum boyle.
  • acebi  (16.01.21 15:38:23) 
Ete kirmizi rengini veren madde, et kiyma haline gelince kas dokusundan aciga cikar. Suyla yikaninca suya gecer. Bu etin sahte oldugu anlamina gelmez.


  • absolutelydevastated  (16.01.21 17:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.