[]

nesin matematik köyü

sözlükte gördüm şimdi youtube hesabının 44k üyesi varmış sadece

(bkz: nesin matematik köyü youtube 1m üye kampanyası)

ben mesela çalışırken müzik niyetine açıyorum arkadan bu dersleri çok yardımcı oluyor konsantre olmama

en azından vicdanen millet neden üye olmuyor bu tür kanallara?

anlamıyorum.

burası usa'de olsa en az 8-9 tane filmi yapılırdı.

 
youtube türkiye trendlerine girin biraz bakın. cevap orda.

gerçi herhangi bir ülke trendlerine girin bakın. yeterli.

her şeyin ulaşılabilir olduğu zamanlarda neye, ne zaman, nasıl ulaşacağını bilen kişi sıyrılıyor zaten artık..
  • AlsterWasser  (16.01.21 13:30:18 ~ 15:42:40) 
kendilerinin 1 milyon abone beklentileri olduğunu sanmıyorum. hele hele böyle toplama hadi siz de abone olup destek olun tarzı şişirilmiş 1 milyon aboneye hiç ihtiyaçları yok bence.

hatırlayan vardır mehmet kanur diye bir çocuk vardı sözlükçüler destek oldular abone sayısı fırladı. 150k abonesi var ama video izlenmeleri 2k'yı geçmiyor.

ben bu tarz kampanyaların çok gereksiz ve boş olduğunu düşünüyorum.

eğer gerçekten destek olmak istiyorsanız nesin yayınlarından kitap alabilirsiniz ya da direkt bağış yapabilirsiniz.
  • aziz dostum jack  (16.01.21 14:07:32) 
vicdanen niye bir matematik kanalına üye olma zorunluluğumuz olsun ki? ali nesin ileri matematik anlatıyor. matematik köyünde verdiği eğitim de öyle nitekim. ileri matematik anlatması çok az bir kitleye hitap ettiğinin göstergesi zaten. bence onun da bir milyon kişi bizi izlesin gibi bir amacı yoktur. zaten bu tarz şeyler her zaman daha az kitleye hitap eder. daha çok insana hitap etse değeri kalmaz.


  • black holes in the sky  (16.01.21 14:27:12) 
vicdan rahatlatmak için üye olmak? aziz dostum jack'in dediği gibi mehmet kavur ve ona benzer birkaç kanala abone oldum gaza gelip. ama videoları izlemedim. en sonda da aboneliklerden çıktım.


  • sutlu nescafe  (16.01.21 14:34:51) 
bence süper yanlış düşünüyorsunuz.

bu anlayış ben sadece işime yarayan şeyi alırım gerisi beni ilgilendirmez anlayışı.

yani ben sadece elma ağacı ile ilgilenirim. çünkü bana elma verir. çevresindeki çimler, doğa, arılar, hava su beni ilgilendirmez anlayışıdır.

ama doğa ve bilim öyle gelişmiyor.

mesela kuantum fiziği seni ilgilendirmeyebilir ama türk bir hocanın çıkardığı bir kitabı alıp kütüphanene koymak, hocaya, fiziğe ve bilime olan saygını gösterir. okumamasan bile.

yapacağın tek şey bir kanala üye olup unutmak ama sen bunun karşılığında bile bir şey istiyorsun.

işte o istediğin şeyler pop kültürü oluşturuyor o sebeple sana bir şey veren ama içi boş içerik üretiliyor.

sen sadece bir butona tıklayıp unutsan kanalın üye sayısı 900k'lara ulaşsa bugün büyük bütçeli kanallar para verip bu insanlara program yaptırır.

cidden çok yanlış bir düşünce sistemi içerisinde etrafa koşuşuyorsunuz.
  • duyurukullanıcısı  (16.01.21 14:45:48) 
hocam madem yanıtlarımızı dinlemeyecektiniz niye duyuru açarak böyle bir soru sordunuz :) etrafımızda her iyi iş yapan insana bu şekilde destek olmak için kimsenin o kadar vakti yok. evet bir kanala abone olmak birkaç saniye belki ama o kadar da bilinmeyen spesifik bir şeyden haberdar olmak, özellikle de hiç alakamız olmayan bir şeyden, pat diye gerçekleşmiyor. örneğin ben sosyal bilimler ve edebiyatla ilgilenirim, bu alanlarda paylaşım yapan daha küçük hesap bulursam ve içerik iyiyse takip ederim. Bunu hem kendim haberdar olmak için hem destek olmak için yaparım. Ama hayatım boyunca asla ilgilenmeyeceğim, mesela örneğini verdiğiniz kuantum teorisi vs videosunu izlesem bile bana pek fazla bir şey kalmayacak. çünkü bunu anlamak için yeteri kadar bilgim zaten yok. o bilgiyi elde etmek için vaktim de yok açıkçası.

ayrıca sadece bir butonu tıklasın abone sayısı artsın, kanallar program yaptırır demişsiniz ama bu işler o kadar kolay değil. yukarıda da cevap verilmiş. abone sayınız milyonlar olsa dahi bu abonelerin aktif ve sizin içeriklerinizi izleyen, beğenen, yorum yapan kişiler olması gerekiyor.
  • black holes in the sky  (16.01.21 21:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.