[]

Telekom'un Tilgin modemi ile port forwarding

yapabilen var mı acaba? Tilgin AB HG2331 modem. admin ve root ikisinin port forwarding menülerinden de denedim, internet 0.0.0.0/0 (any)den içeri bir local ip'ye bir TCP port yönlendirilecek. ayarlar tamam görünüyor, firewall disable ettim sonuç yok. deneyip de aşabildiyseniz öneriniz var mı? teşekkürler




 
ip adresiniz sabit mi? modeminizde görünen ip adresi ile google'da baktığınız da ip adresiniz aynı mı? artık cgnat kullanıyor firmalar. bu yüzden erişemiyor olabilirsiniz.


  • phonex  (27.01.21 07:45:14) 
dinamik ip ama çok sık güncellenmiyor ip adresim. güncel ip'ye göre açık port testlerini yapıyorum. ör. www.yougetsignal.com zaten portu dinleyen program da bir bağlantı yakalayamıyor.

cgnat olayını bilmiyordum, öyle ise sabit ip sahibi olmak şart mı dersiniz, dinamik ip olup bu veya başka modemlerle başarılı olmuyor mu port forwarding
  • engelbert humperdinck  (30.01.21 20:18:21) 
verdiğiniz adreste benim ip adresim 31.223.2.50 gözümekte. modem arayüzde ise bu WAN IP: 100.67.9.135

ben turknet kullanıyorum cgnat havuzundan çıkarın dedim hayır git sabit ip al dediler kendilerince de haklılar ipv6 geçmemiz gerekli ama altyapıların yenilenmesi gerekli bu yüzden dünyanın masrafı ve tüm dünyanın geçmesi gerekli. çalışmalar başladı ama yıllar alır. şu an kullandığımız ipv4 düzeninin yeterli geleceği öngörülmüştü ama bunu icat eden adamlar bile internetin bu kadar popüler ve sürekli olacağını öngörememişlerdir.

türkiye'de mobil dahil 42 milyon sürekli kullanıcı var. ve türkiye'ye verilen ipv4 aralığı 16 milyon. yani yetersiz ip adresleri. bu yüzden müşteri hizmetlerine mail atın. cgnat havuzundan çıkarın diye çıkaramayız derlerse mecbur ip adresi alacaksınız aylık ücreti mukabilinde.
  • phonex  (30.01.21 20:26:55) 
aynen haklısınız durum bu gibi görünüyor. wan ip'de bu 100'lü ip bloğunu gördüğümü net hatırlıyorum, şimdi siz anlatınca anlam kazandı :) yazacağım ama anladığım kadarıyla biraz ümitsiz durum. teşekkürler!


  • engelbert humperdinck  (30.01.21 20:36:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.