[]

Pcr testim pozitif çıktı ama favira içmek istemiyorum

Herkese merhaba sonunda bende bu illete yakalandım. Geçenlerde çok şiddetli ateş oldu sonrasında sadece geçmeyen baş ağrısı kalınca test verdim ve sonuç pozitif çıktı. Test verirken doktorun ve halk sağlığından arayan kişinin ilaç versek kullanırmısın sözü üzerine bu işin keyfii olduğunu düşünmeye başladım. Yani doktorun ön gördüğü bir tedavi yönttemi benşm tercihime bağlı. İnternetten yan etkilerine baktığımda hastalık kadar sıkıntı yapıyor bu ilaç.

Burdan gelecek cevaplara göre hareket etmek zaten doğru değil farkındayım ancak merak ettiğim için soruyorum. İlacı kullanıp etkilerini gözlemleyen ya da kullanmadan iyileşenler var mı ?
Şimdiden herkese sağlıklı günler dilerim.

 
ailecek hasta olduk. herkes kullandı ben kullanmadım. koronayı hemen hemen bütün semptomlarıyla geçirdim. ateş, nefes darlığı ve titreme ile. (ailede nefes darlığı yaşayan ve bence en kötü geçirenlerden birisi bendim) her gün bir sonraki güne kadar semptomları azaldığı için ben kullanmadım. ama doktorum sonra çok kızdı ya daha kötüye gitseydi diye. sonuçta büyük risk ama siz ve doktorunuz vereceksiniz.


  • sting  (16.01.21 01:09:08 ~ 01:09:40) 
Faviranın çok büyük yan etkisi olmaması lazım. Plaquenil in çok yan etkisi vardı ki zaten kullanmıyorlar onu.

Valla bu hastalığın tedavisi ilacı vs yok. O ilacı içersen yoğun bakımlık olma ihtimalin düşer. Bu ilacı içenlerin çoğunluğu rahat atlatıyor. Fakat dediğim gibi içersin yine yoğun bakıma girersin yada içmezsin ama hafif atlatırsın bunu bilemeyiz. Kimse bilemez. Ben olsam içerdim ki içtim. 4 ay filan oldu gayet rahat atlattım ve bir yan etki görmedim.
  • infernalcadre  (16.01.21 01:21:16) 
Hastalığı daha kolay atlatmana yardımcı oluyor ilaç. Tedavi değil kolaylaştırıcı. Ayrıca ağrı kesiciyi de açarsan bir ton yan etki görürsün. Ciddi yan etki çok nadir görülür, zaten aksi takdirde ilaçlar onaylanamaz.


  • sydney  (16.01.21 01:23:12) 
İlaçsız geçirdim. bebek emzirdiğim için filyasyon ekibi ilaç bırakmadı, bol c vitamini alın dediler ve gittiler :) mucovit c kullandım, d vitaminini öncesinde de kullanıyordum, soğan, sarımsak, bal, kekik çayı, kekik yağı buharı... Bunlar çok iyi geldi. Ama biyolojik olarak birbirimizden farklıyız, dolayısıyla sizde de böyle olacak diyemeyiz. Doktorlar ilacı almayı tavsiye ediyorlar. Hatta yanında kan sulandırıcı (ecopirin vb) da için diyorlar.


  • evanka  (16.01.21 01:29:01) 
Evde herkes geçirdi. Kimse ilaç kullanmadı. Hepimiz atlattık.Ağırlaşmadık. Bizim eve gelen yetkili ilacı kullanmak istemediğimizi söylediğimizde siz bilirsiniz demişti. İlacın akciğer kapasitesini artırdığını söyledi.


  • skywalker.anakinn  (16.01.21 01:43:24) 
Mobilden edit: cevap yazarken içimden geçirdim ama yazıya da dökeyim: geçmiş olsun, dilerim siz de kolaylıkla atlatırsınız.


  • evanka  (16.01.21 01:48:15) 
Kardeşim muhtemelen oldu. Çünkü çocukları teyzesine gitmişti. Teyze evinde herkes iki gün sonra pozitif çıktı. Çocuklar da ateşlendi bir gün sonra. Kardeşim de ateş halsizlik gösterdi çocuklardan bir gün sonra. Sadece C ve D vitamini alıyor. Test bile olmayı düşünmüyor evde normal bir soğuk algınlığı gibi geçiriyorlar. Abartmaya gerek yok. 8 tane ilaç falan manyak mısınız ya şurada %50 diye aşıyı beğenmeyenler hiçbir etkisi olmadığı defalarca açıklanmış ilaç için deliriyor. Size demiyorum. Ekşi sözlük ahalisi.


  • zoghurt  (16.01.21 02:32:17) 
Kanada'dan bildiriyorum. Nefes alamayacak duruma gelene kadar ilac verilmiyor burda kimseye, marketlerde satilan duz agri kesici/ates dusuruculerle atlatiyor herkes, bi miktar da vitamin fln aliyorlar. Nefes alamayacak duruma gelenleri zaten hastaneye kaldiriyorlar.

Sizin kendinizi nasil hissettiginize, risk alip almama niyetinize bagli ilaci alip almamak. Her ulke ayni protokolu uygulamiyor, ancak hastaligi gecirenlerin %90 kusuru birkac gunluk ates/oksuruk/yorgunluk/tat koku kaybi ile atlatiyor ilac olsun olmasin. Kalan %10luk riski alip almamak size/doktorunuza kaliyor.
  • taurina  (16.01.21 06:24:54) 
Öncelikle geçmiş olsun ilk olarak moralinizi bozmayın. Ben de atlattım bu hastalığı çok şükür. Semptom gösteriyordum ve ciğerlere inmişti ilerlememesi için kullandım favipiraviri. Aynı endişelere sahiptim sizinle yan etkiler konusunda.Bu nedenle iyi bir doktorla görüştüm kullanmadan önce. Yan etkilerinin internettekiler gibi olmadığını güvenilir bir ilaç olduğunu söyledi. Sonradan araştırdığımda gerçekten öyle olduğunu gördüm. Yani yorumlara göre riske atmayın kendinizi. Doktor verdiyse kullanın. İlaç daha hafif atlatılmasına yardımcı olabiliyor. Karaciğer enzimlerini yükseltmekten başka bir yan etkisi de bulunmuyor. Bu değerler de kısa süre içinde geri dönüyor. Ben karantinadan hemen sonra ölçtürdüm normaldi. Tekrar söylüyorum,semptomlarınız var, doktor verdiyse yan etkilerden korkarak kullanmamazlık etmeyin. Ben hiç bir yan etkisini gözlemlemedim. Ek olarak ilacı kullansanız da kullanmasanız da kan sulandırıcı(aspirin,ecoprin vs) için mutlaka doktorunuzla görüşün. Çünkü pıhtılaşma covidin etkisi,ilacın değil. Ddimmer,ldh gibi kan testlerinizi de karantinadan sonra mutlaka yaptırın.


  • imnotsureabout  (16.01.21 11:52:02 ~ 11:56:32) 
Biz ailecek gecirdik, ben ilac kullanmadim. Ailem kullandi ve yan etki gozlemlemedi.


  • invictae  (17.01.21 00:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.