[]

Hangi Monitör?

Teknolojiden pek anlamayan biriyim, monitör almak istiyorum. Bende 19" philips'in eski bir modeli var. gölgeli falan gösteriyor, göz yoruyor. 24" almak istiyorum. bakındığım kadarıyla ips olanlar iyiymiş sanırsam. oyun oynuyorum ama sürekli değil. bir şeyler izliyorum ve takılıyorum işte saatlerce. uzun süre değiştirmek istemiyorum alacağım monitörü.

Ben aslında MSI ve viewsonic arasında kaldım. Viewsonic'in satıcısı çok güven vermedi ama. :/

www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr

 
Monitör almak araba almaktan daha zor. Ben tn kullanıyorum, kesinlikle ips alın. Kafanı sağa sola çevirince görüntünün değişmesi kadar salakça bir şey olamaz, yayılamıyorsun ekran karşısında. Tn alan profesyonel oyuncular gecikme süresi düşük diye tercih ediyor, geri kalanının alması için bir sebep yok bence. Ama ipste ghostingtir ölü pikseldir ışık sızmasıdır vs vs çok konu var. İşin içine girince gerçekten kafayı yedirtiyor. Sanırım(birisi yazmıştı) vatanda mağazadan alırsan orada her şeyini test edip ölü piksele ışık sızmasına mağazada bakabiliyordunuz, ama mağazadan çıktıktan sonra iade diye bir olay yok elden aldığınız için bunu da hatırlatayım. Amazondan alırsanız iade etmekte sorun olmuyor, ama iade ürünü size yollama ihtimali var düşük de olsa. ips vs va yazıp oradan görebilirsiniz üstten alttan yandan nasıl gözüktüğüne dair tablo hazırlamışlar. Amazondan alıyorsanız amazon satıcısı değilse sakın almayın bence, arkasında durmuyorlar direkt satıcıyla uğraşın diyorlar başınızı derde sokmayın verin 100 lira daha amazon satıcılı alın gerçekten uğraşılmaz başka satıcılarla. Dağınık oldu biraz kusura bakmayın monitör işi gerçekten yoruyor insanı.


  • bahoho  (15.01.21 23:56:09) 
aylardır monitör bakıyorum inceleme okumaktan ciğerim soldu.
anladığım kadarıyla bin lira civarında bir şeyler bakıyorsun sıfır.
1 ms olsun 144hz olsun falan da demiyorsun o halde
HP 2XN62AA -> ips
LG 24GL600F -> tn
stok yok olsa da yüksek fiyat yazıyorlar ama değelendirlebilir diğer adaylar;
ASUS VG245H
Dell P2417H
  • Efoody  (16.01.21 00:36:19) 
7 yıldır Dell IPS kullanıyorum, memnunum.


  • fever  (16.01.21 05:48:29) 
Teşekkür ederim yanıtlar için, hala karar veremedim ama olsun....

@bahoho viewsonic'i eğer amazon satıyor olsaydı hemen alacaktım. Şekli şemali de güzel görünüyor. :) MSI'a kayıyor gönlüm...
  • rahip janick  (16.01.21 10:23:50) 
duyuruda sorduğum dört monitörü de almadım. bunu aldım...

www.amazon.com.tr
  • rahip janick  (17.01.21 21:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.