[]

Bu krizde evi mutteahite vermek tehlikeli mi?

Arkadaslar malum krizin tam ortasindayiz belki de daha da kotulesiyor. Yasadigimiz ulke de Turkiye, mutteahit motivasyonlarinin da ne oldugu az cok belli bir ulke. bilemiyorum.

Ama yine de sormak istiyorum, malzemeden calma, dandik urun kullanma ya da diger burokratik zorluklari yasar miyim? Ya da baska ne sekillerde zorlaniriz suan ongoremedigim.

ayrica evi bedava test ettirwbiliyor muyuz, tehlikeliyse bosaltma karari verilen yontemi kabul ediyoruz,onda sorum yok. o ucretsiz mi?
tesekkur ederim

 
Malzemeden çalmak pek söz konusu değil, malzeme kalitesini de sözleşme yapıp denetlerseniz o da sorun değil. Asıl sorun müteahhitin batması ve işi yarım bırakması. Mahkemeler böyle davalarla dolu. Bu dönemde bu risk daha da yüksek. Mali gücünden emin olmadığınız kişilerin cazip tekliflerine kanmayın derim.


  • temasettin  (15.01.21 21:17:22) 
malzemeden çalma dandik ürün allahın emri. adam çalabildiği heryerden çalacak. müteahhitler bildiğim kadarıyla evi yapmadan arsayı üstüne alıyor,


  • tenekeadam  (15.01.21 21:40:08) 
evi derken... binayı kastediyorsunuz değil mi?


  • malheiros  (15.01.21 22:30:23) 
Malzemeden çalma falan bunlar 90'lı yıllarda kaldı yeni mevzuat ve teftişlerle bunlar çok zor ayrıca insanlarda bilinçlendi kimse böyle bir şeye kolay kolay tenezzül etmez adının çıkmasını istemez o köprünün altından çok sular aktı müteaahhitler artık prestij peşinde herkes referansa bakıyor.

Ekonomik bir kriz yok Türkiye'de sadece pandemi koşulunda dünyada olduğu gibi bizide etkiliyor pandemi sebebiyle Türkiye'nin kasasına girmesi gereken 50 - 60 milyar dolar para girmedi onun dışında ciddi bir sıkıntı yok ayrıca şimdi hükümet müteahhitlere inşaat sigortası zorunluluğu getirdi artık müteaahit iflas etse bile inşaat yarım kalmıyor. Size tavsiyem alabildiğiniz kadar inşaat şirketinden teklif alın ve kafanıza uyanla anlaşın. Mevcut koşullarda hala Türkiye'nin milyonlarca konut açığı var sağda solda "kriz var" "emlak balonu var" diye kahvehane sohbeti yapanları ciddiye almayın.
  • acebi  (15.01.21 23:01:00) 
Kaba inşaatla alakalı ürünlerde demir, çimento vs. çalma olmaz. Yapı ruhsatı için belediye zaten denetliyor bunları.

*En kötü senaryo müteahhitin batması.

*İkinci konu ise hayal satması, yani inşaat alanı, kat sayısı daire genişliği hakkında size yalan söylemesi ve inşaat ortaya çıkınca olayın anlaşılması. En azından projeye bakınca sayılardan biraz anlamak lazım, bazen de arsanın inşaat sınırları belliyken belediye ile iyi ilişkileri ile bu sınırları biraz daha arttırabileceğini söyleyebilir. Bu konu biraz riskli, bazıları gerçekten yapabiliyor, bazıları da yaparım der yapamaz.

Ayrıca bu konuyla ilgili şöyle de kandırılabilirsiniz. Size vereceği metrekare üzerinde anlaşma yaptıktan sonra çeşitli sebeplerle inşaatın alanını yükselterek, kat arttırabilir. Böylece sizin alanınız aynı kalır ama toplamda yüzdesel olarak düşmüş olur.

*Malzemeden çalmak ise şöyle olur: İçeride kullanılacak malzemenin kalitesini düşürür, ustalıktan çalar. Aynı markanın bile birkaç çeşit kalitesi var.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (16.01.21 14:01:15) 
Son yaptığı işleri gidin görün, o evleri teslim alan insanlarla konuşun.

Yaptığı binaların iskanlarını almış mı öğrenin, en önemli kriter bu.

Ben bir müteahhit olarak her yaptığım bina biter bitmez iskan için başvurumu yapar harçlarımı yatırırım, arkamda iskanı alınmamış ya da eksik bırakılmış bir tane işim yok.

Ama kat karşılığı almak için gittiğimde arsa sahibi bana değil de ona fazladan 20-30 bin lira para veren müteahhite veriyor yerini.

Adam hiç bir işinde iskan almamış, işi alana kadar bir sürü yalan söyleyen bir tip, ama maalesef arsa sahipleri gerçekleri söyleyen değil de hayal satan, yalan söyleyen müteahhitlere aldanmaya çok hevesli.
  • John Bloor  (18.01.21 12:39:49) 
adamlar 2. daireyi istedi, ters dubleksler sizin olsun dedi. kurtarmıyor dedi. kriz var. kardan zarar ediyorum demiyor da ib**.

kısaca erteledik.
  • sen ne anlatiyon la  (21.02.21 13:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.