[]

araba motor yağı

menüde %9a indiğini görünce ilk defa motor yağı eklemesi yapayım diyorum. tabii ki cahilim bu konuda. araç 2011 insignia 2.0 cdti dizel benzinli. sanırım en son geçen yıl castrol kullanmışlardı. linktekini alsam ve laps diye eklesem araç yadırgamaz değil mi?

urun.n11.com


 
internetten yağ almayın ucuz diye. benzinliğe gidin, oradan alın. %9'a indiği için laps diye hemen yağ eklenmez. motora fazla gelebilecek yağ da ekleyebilirsiniz, masraf açar.

%9'a indiyse yağ çok azdır, yarın hemen benzinlikte yağ ekletin, en kısa zamanda da servise gidin.
  • false pretension  (15.01.21 20:33:36) 
hocam ucuzundan diye değil yav. yapılabilecek şeyler varsa maksat kendi başımıza ufak tefek eksiklikleri giderelim. abd de önce millet youtube dan bakınıyor valla. ha yoksa tak brian usta. ben de ondan şey ediyorum.


  • deranzo1  (15.01.21 20:36:45 ~ 20:36:54) 
linktekini alma yine castrol al sen. kendin koysan bir şey olmaz. ama %9 kaldıysa kaçak olması muhtemel.


  • westblack  (15.01.21 20:45:19) 
Ben yağı netten alıp yağcıda 30 liraya değiştirtiyorum. Aldığım yağ pahalı ve az bulunan yağlardan, güvenilir sitelerden alıyorum ve henüz bir sorun yaşamadım. Ekleme işi çok mantıklı değil. Fazla eklerseniz riskleri var.


  • the coon  (15.01.21 20:49:14) 
Dizel mi benzinli?


  • onemoremile  (15.01.21 20:59:34) 
cleanpeks den alın mobil marka, Castrol değil birçok markanın sahtesi var, dikkat edin


  • m orak  (15.01.21 20:59:53) 
Dizel motorun yanlış kullanımı 101 gibi olmus duyurun.cogunluk nasıl kullanabileceğini bilmeden sadece daha az yakıyor mantığıyla kullanıyor dizel motorları ve bu yüzden çok düşük kilometrelerde işlevlerini yitiriyor.

Yeni nesil dizel motorlar için yapman gereken 10-12 bin km de yağı sıfırdan filtreyle beraber değiştirmek.dizel motorun en hassas noktasıdr bu ikili.ekleme yapmak,yağ değişim sürelerini uzatmak motor ömründen yer,ağır masraf çıkartır.

Konudan bağımsız yağınızı istasyondan alın kısmına katılıyorum,internette çok yüksek oranda taklit yağ satışı var.
  • duptıs  (15.01.21 21:02:01) 
içindeki yağı boşaltmadan eklemenin bir yararı olacağını zannetmiyorum.


  • sutlu nescafe  (15.01.21 21:11:41) 
yağ %9'a kadar indiyse araç ya yağ yakıyor veya motorda ciddi yağ kaçağı var demektir. aldığınız yağ 5/30 olacaksa eğer ve motorunuz yağ yakıyosa kısa sürede tekrar yağ eksiltecektir. yağ yakan ve özellikle eski model, motoru daha fazla km yapmış araçlara 10/40 gibi daha kalın yağ konulur ki motor süpaplarından yanma odasına yağ karışamasın. ayrıca aracını sevenler dizel motorlarda partiküllü yağ kullanır. normal yağa oranla biraz daha pahalıdır ancak motor ömründen kazandırır.

benim size kişisel tavsiyem bi sanayiye gidip aracı kaldırtıp yağ kaçağı kontrolü yaptırmanız. aynı zamanda zaten motorda kalmamış olan yağı tamamen değiştirtmeniz yönünde. eğer ille ben koyacağım diyosan da bakımda verdikleri kağıtta hangi yağı koydukları yazıyodur ona göre tutarlı bi yağ alın ama aldığınız yer kesinlikle internet sitesi olmasın. defalarca kez haberlerde de çıktı merdiven altı işletmelerde castrol etiketi basıp margarini insanlara araba yağı diye satıyolar. bunu alacağına arabaya 5 lt ayçiçek yağı koysanız daha faydalı olur. örneğin castrol'ün orjinaliyle en belirgin farkı kapağın jelatinini kaldırdığınız orada bi kod yazar eğer bu yoksa bilin ki arabaya garip bi kimyasal boşaltıyosunuz.
  • johnnie w lker  (16.01.21 00:59:42 ~ 01:02:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.