[]

Agorofobi?

Sağlık problemleri işe ilgili rahatsız olabilecek arkadaşlar okumasın .







Başım dönecek gibi olması , bayılacak hissi , ( sanki tansiyon düşmesi gibi )yer altımdan kayacak gibi hissetme sorunlarım ın ilk dönemi 2017 Evde spor yaparken bir anda gözüm kararması ve bayılacak gibi olmam ile başladı , tek yaşıyordum epey korktum gece vakti idi yattım uyudum .uzunca devam etti bu durum , çok şiddetli değildi ama korkmuştum kbb ve beyin de ciddi bişey çıkmadı ( MR dobler falan ) göz numaram değişti ve yaşadığım problemler geçti .
2020 yılı ile hem pandemi hem başkaca sıkıntılar yaşadım zate anksiyete bozukluğu bildim bileli var
2020 ile başlayan belki biraz öncesi ama son bir aydır artan sorunum neticesinde kbb ve kalbe gittim . Beyine de gideceğim.
Fakat bu his ilk başlarda avm lerde başladı .
Oranın karmaşasından oluyor gibi geliyordu . ( veya orada daha fazla hissediyorum ) veya kalabalık ortamlarda , kalabalık konferans gibi şeylerde en arkada oturuyordum . Önde oturursam daralıyordum .
Bu şekilde ufak ufak başlayan aynı sıkıntılar , göz numaramın değişmesi ile bir müddet geçti (1 ay kadar ) ama bahsettiğim gibi son bir aydır iyice artttı .
Bu son dönem Akdeniz depreminde ev baya sallandı 13.kat veya annem ameliyat oldu o dönem başlamış olabilir emin değilim .
En çok emin olduğum yer marketlerde olması ( bunu yeni yeni anlıyorum ) , sonra arabada ( özellikle Işık’ta beklerken oldu ) ...
kendimi güvende hissetmem gereken ofiste de oldu . Ofiste Tekim. Kardeşimi aradım beni aldı .
Fakat bugün mesela
7/8 km yürürken böyle birşey olamamasına rağmen akabinde girdiğimin markette olması ve bunun üst üste tekrarlanması neticesinde araştırma geeeği duydum .
Aslında panik atak veya beyinde bir şey var hissi idi korkum .
Geçer dedim geçmedi .
Evhamlı hemde çok evhamlı biriyim .
Bugün yürüyüşten sonra kuruyemişçiye girdim . Bacaklarımın hakimiyetini kaybedecek gibi , bayılacak gibi oldum . Zorlandım . Kuruyemişçiden çıktığımda sakındım . 1 km daha yürürdüm .
Sonra markete uğramam gerekiyordu. Girişten mandalina alırken yine başlayacağını hissettim . Ama geçer az zorlayayım dedim . İhtiyacı değil benzerlerini aldım . Fazla duramadım .
Kasada sıra esnasında bayılacağımı hissettim . Düşecekmiyim acaba , marketten bir çıksam kapı önünde otururum en azından diyorum . Sıradaki adama sinirlendim , aldıklarımı bırakıp çıksam kasiyere tansiyonum düştü mü desem ki falan diye düşündüm. Zaman geçmiyor , terledim sanırım veya öyle hissettim . Kasiyere aldığım 3 parça şeyi verdim ödedim , kafa yerinde değil , marketten çıktım . Yorgun’um ama daha iyiyim yürüye biliyorum . Mandalinayı kasadan geçirmediğimş farkettim ( diğer elimdeki poşetlerle bir olduğu İçin sanırım ) geri döndüm . Marketin giriş kapısından kasiyere verdim.
Eve geldiğimde asansör zaten korkarak biniyorum ( problem çıkartan bir asansör ) asansörden indim bir dengesizlik var . Yorulmuşum .
Acaba panik atak mı beyinde mi bir şey var derken agorafobi yi okumuştum dün .
Bugünde çok benzediğini düşünüyorum . Acaba okuduktan sonra mı benzettim bilemiyorum tabii .
Yaşayan varsa bana biraz bilgi verebilir mi ?
Ev de iyi hissetmek kitabı var faydası olur mu ?
Lustral 50 mg nin yarımı ile başladım , ( tabiki psikiyatra gideceğim ve daha önce kullandığım İçin )
Agorafobi ihtimali var mı ?

Biraz gerginlikle yazdım , anlatım bozukluklarını falan es geçerseniz sevinirim .

 
Anlattıkların agorafobiye uyuyor. Pek raf sistemi kullanmayan marketleri tercih et, onlarda daha rahat olursun.
Yaşam kaliteni bu kadar düşürdüyse vakit kaybetmeden bir psikiyatriste görünmeni öneririm. ve tabii ki Lustral'a kendiliğinden başlama.

Bir ekleme yapayım. Senin de 'bir de öyle olmaya başladı' diyeceğin yeni sorunların olmasını istemiyorsan, başkalarının 'benim bir de şöyle oluyor' muhabbetlerini dinleme.
Google'da psikoloji sitelerinde bulabileceğin bir 'nefes egzersizi' var. Öğrenip doğru uygulayabilirsen seni büyük ölçüde rahatlatacaktır.
  • Mirket  (15.01.21 20:18:15 ~ 20:52:38) 
Sadece agorafobi tablosu yok zannedersem.
Bununla beraber tramva sonrası stres bozukluğu, panik atak gibi başka durumların da eşlik etmiş ihtimali var.

İlaca başlamadan evvel doktorunuza danışmanız daha doğru olabilir.
  • Lir Psikoloji  (16.01.21 17:24:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.