[]

Yetişkin sokak kedisini yıkayalım mı?

Arkadaşım iki üç ay önce mahallede bir kedi gördü, sanki evde bakılmış gibi iri ve temiz bir kedi. Neredeyse her gün karşılaşıyor kendisiyle. Yağmurlu havalarda çok yıpranmış, bir gözünde akıntı var, çok miyavlıyor dışarıda.

Az önce eve almış kediyi ama çok hazırlıksız. Şimdi kum ve mama almaya gidiyor ama kedi çok pis, tırnakları da aslan gibi. Yıkamaya çalışsa olur mu, ne yapacağız?


 
Yıkamaya çalışırsa kedi arkadaşınızı parçalar muhtemelen. Evcil hayvanlar için ıslak mendiller var, petshoplarda bulunur. Onlarla fazla çamurunu pisliğin silerse kedi gerisini halleder.


  • kobuzchu kiz  (15.01.21 19:27:41) 
Hayır
Yıkamayın

  • otopsicocugu  (15.01.21 19:31:41) 
yıkamayın, bağışıklığı düşer. hasta ise daha da kötü olur. kedinin pis olması hasta olmasından kaynaklı olabilir, hasta olduğu için kendisini temizleyemiyor olabilir. iştahı nasıl mama yiyor mu, ağzı burnunda akıntı var mı? bunlardan birine cevabınız olumsuz ise kesinlikle vakit kaybetmeden veterinere götürün. hasta değilse bile yarın randevu alın götürün bir vet e, genel bi muayene etsin, aşı falan yapar. sokağa çıkma yasağında vetler açık ve oraya gitmek serbest.


  • surprise  (15.01.21 19:35:57) 
Ateşini kontrol edin, bizden sıcak olmaları normal ama alev gibi yanıyorsa(39’u geçiyorsa) sıkıntı vardır hemen veterinere gitsin.
Yıkamayın ve sakın tırnaklarını kesmeyin.
Balıklı mama tercih edin, tavuktan uzak durun. Suyu hep yanında olsun.
  • megalomaniac  (15.01.21 19:40:49) 
Kedi kendi kendisini evde mis gibi yapar ama normal şartlarda sokaktaki kedi o kadar pis olmaz. Bence de vakit kaybetmeden veterinere götürülse iyi olur. Zaten aşı vb. için gitmek gerekecek.


  • bruce mclaren  (15.01.21 20:11:21) 
eve gelince, rahata kavuşunca ve mamasını yiyip suyunu içince kendini temizlemeye fırsat bulur muhtemelen. tabii saglikliysa. mama vs yemiyorsa veterinere götürmeniz gerekir


  • yuvarlanantencereninkapagi  (15.01.21 20:41:47) 
Cevaplar için teşekkürler, sahiplendirdik :)


  • hadi ya la  (15.01.21 22:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.