[]

yarın ilk defa ielts'e giriyorum, speaking'te napayım?

direkt olarak hiç full denemeye oturup çözmedim. ortalama olarak r+l 6 civarı dolanıyorum, konstrasyon ile 6,5 oluyor falan. writing için şu an kafamda genel bir akış şeması var kafamda, yüksek alamasam da düzenli derli toplu bişeyler yapacam gibi duruyor.

ama speaking'e dair en ufak bir fikrim yok. pandemiden dolayı hep evdeydim açıkçası türkçe konuşma seviyem bile düştü. part 1'de kısa ve sade cevaplar vermeyi planlıyorum. akıcı ve ortalama üstü telaffuz ile hallederim ancak part 2 ve 3'te naparım en ufak fikrim yok çünkü hayatımda hiç biriyle ciddi olarak da ingilizce konuşmadım (üni'de türkçeydi) cue card olayı falan varmış yeni yeni bakınıyorum onlara da şu an lol.

derdim şu, en azından diğer bölümler kadar olmasa da bi 5,5 hadi belki 6 almanın hilesi var mı? şansım da yaver giderse ve r+l 6,5 civarı, writing'de 6 falan gelir de speaking 4,5-5 gelirse çok üzülürüm ya. bi arkadaşım 4.5/6/6/6 aldı da 2 hafta önce ordan kafama takıldı ve endişelendim biraz

 
writing de en onemli sey zaman kontrolu, benim icin oyleydi en azindan. yazdim ama okumaya firsatim kalmadi.

cue card'lar onceden belli (yillardir ayni seyler), eger vaktin varsa hepsini hizlica gozden gecir aklinda biseyler kalsin. Spotify'da ielts speaking pod cast var, ben sinava giderken 5-6 konu dinlemistim ve onlardan biri cikmisti 'kot pantolonlar'.

ben en yuksek notu speaking'den aldim, akici konus ama hizli konusmaya calisma. sustugun zaman konu hakkinda mi dusunuyorsun yoksa gramer agzindan dogru cikmayacagi icin mi takiliyorsun anliyorlar, isleri bu. konusurken bi sonraki cumleni dusun, not almani isteyip 2-3 dakika konusmani isteyeceklerinde konuyla ilgili iyi notlar/kelimeler ayala, uzun uzun notlar almak yerine hatirlatici keyword'ler yaz ki onlara bakip devam edebil.
  • try again fail again fail better  (15.01.21 18:17:14 ~ 18:18:56) 
1) internetten speaking sınavlarının nasıl olduğuna dair video izle.

2) kaliteli kaynakalrdan (artık biliyorsunuzdur) speaking sınavının akışı, soru tipleri hakkında yeterli bilgiyi toplayın

3) aynada kendi kendinize ses kaydı alarak bir çok sefer speaking sınavı yapın. her seferinde aynı şeyi söyleseniz bile bunu daha akıcı hale getirmeye bakın.

4) sınav günü zihniniz açık olsun sallayarak hikaye uydurmak zorunda kalabilirsiniz gelecek topic'e göre

5) eğer belli bir seviyede ise ingilizceniz sadece biraz pratiğe bakıyor (kendinizle de pratik yapabilirsiniz dert etmeyin) writing sectionındaki gibi çok fazla gaddar değirler bunu bilin.

6) eğlenceli ve rahat geçiyor. keyfinize bakın. strese çok gerek yok.
  • AlsterWasser  (15.01.21 19:05:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.