[]

Kanser Hastası Babam Hakkında

Babam 74 yaşında, bir hafta önce sapasağlam ve ayaktaydı, bir anda yürüyemez oldu ve yatalak kaldı, öğrendik ki omuriliğinde ve leğen kemiğinde lezyonlar varmış, leğen kemiğini eritip bitirmiş tümörler, şu an katlanılmaz ağrılar çekiyor, kırmızı reçeteli ağır uyuşturucular verdiler ama pek de fayda etmiyor, İzmir Katip Çelebi Hastanesinin beyin cerrahi bölümünde yürütülüyor işlemleri ama işler çok yavaş ilerliyor, babam günden güne erimekte, bize hala biyopsi için bile 2 hafta verdiler, araya tanıdık sokmasak ilk randevuyu da 25 gün sonraya vermişlerdi.

Bu hastalık için yapabileceğimiz başka şeyler, izleyebileceğimiz farklı yollar var mıdır? Beynim durdu. Babamın hastalanması şokunu atlatamadan bunlarla uğraşmak çok zor. Şuraya gidin, bu kişiye danışın, şu özel hastane iyidir, şu doktor iyidir diyebileceğiniz bir şey var mıdır?


 
istanbul cerrahpaşya gidiyoruz biz onkolojiye, orada şunu gördüm, üniversite hastanelerinde çok sonraya randevu verilirken, profesörlerden ücret karşılığı hemen randevu olup gidebiliyorsunuz, oradaki işlemleri de oldukça hızlandırıyor profesörler kendi hastaları için, muhtemelen diğer üniversite hastaneleri de o sistemtedir.

bildiğin profesörlerin sekreterleri falan oluyor randevu almak için onlarla görüşüyorsun. çok geçmiş olsun.

profesör fark ücretlerini tam bilmiyorum da 2017 de 80 liraydı sanırım.

ağrı konusu çok sıkıntılı olabiliyor, onkoloji ve radyoloji ile görüşmeniz lazım , hani konu hakkında çok bilgim yok ama annem de kanser olduğu için onkolojiye gidiyoruz, sonra ağrı durumlarında radyoterapiye başlayabiliyolar.

özel hastanalerden uzak durmanızı öneriririm.
  • killerbee  (15.01.21 16:32:25 ~ 16:38:03) 
Ucretli muayene eden profesorlerle gorusun diyorum ben de. Sureci hizlandirabilir onlar. Biyopsi sonuclari ozelde ortalam 1 hafta, devlette de 2 haftada cikiyor. Babanizin ameliyat olmasi gerekiyorsa onu ameliyat edecek profesoru bulun ve onunla anlasin. Babaniz ne kanseri? Tedavisi icin ne yapilacak belli oldu mu?


  • balpolen  (15.01.21 18:56:36) 
cerrahpaşa da patoloji sonuçlar 1 aydan erken çıkmıyor, umarım profesörler hızlandırır bu süreci, bazı örnekleri hastane dışına gönderiyolar ondan da olabilir.


  • killerbee  (15.01.21 19:00:01) 
Dostum öncelikle çok geçmiş olsun, süreç çok zor allah sabır versin.

“ bu hastalık için yapabileceğiniz tek şey” hastanın yaşam kalitesini en üst seviyede tutmaya çalışmak, ne yazık ki bunun bir tedavisi yok :(

İnkanınız varsa GATA’yı deneyin Onkoloji servisi Türkiye standartları üzerinde, GAZi’de döner sermayeye ödeme yaparsanız bahsettiğiniz süreler daha kısalıyor veya özele gidip profesöre ödeme yapmanız gerekiyor.

Yani bu hastalık için harcayabileceğiniz bir bütçe varsa işlemlerin daha hızlı olmasını sağlayabiliyorsunuz zaten elinizden başka bir şey gelmiyor.

“Katlanılmaz ağrılar çekiyor” demişsiniz, metastaz oluşmuş gibi, şimdi size yazacaklarımı bana ilk söyleyen kişiye saldırmak istemiştim ancak ne yazık doğru çıktı “kendinizi hazırlamaktan başka hiç bir seçeceğiniz yok”

Annemi, babamı, eniştemi bu illetten kaybettim. Annem biraz daha şanslıydı son evrenin ağrı ve acılarını yaşamadı. Babam ve eniştem ise dayanılmaz acılar çekiyordu, elimden allah sabır versin demekten başka bir şey gelmiyor, GATA’yı zorlamak isterseniz tanıdık doktorlar var ricacı olabilirim.
  • avarel dalton  (15.01.21 20:00:10) 
agrilari icin fentanili arastirabilirsiniz. benim babam da ayni durumda duragesic kullaniyordu.


  • ateistanbul  (15.01.21 20:09:54) 
@killerbee

Profesör fikri için çok teşekkür ederim. Rab seni bereketlesin. Hemen araştırmaya geçiyorum.

@balpolen

Teşekkür ederim. Biyopsi yapılmadığı için son teşhis bilinmiyor.

@avareldalton

Amin, çok sağol. İzmir’deyiz, babam 1cm bile hareket edemiyor, Ankara’ya getirebilir miyim bilmiyorum. Metastaz şüphesi yazmışlar tanıya. Umarım öyle değildir. Yüzleşmek istemiyorum şu an. Metastaz olup kurtulan örneklere odaklanmak istiyorum.

@ateistanbul

Teşekkür ederim, araştıracağım.
  • deneme  (15.01.21 23:32:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.