[]

AB Çin aşısını kabul eder mi?

Merhaba,

Sağlık çalışanı olduğum için aşı yaptırabilme önceliği verildi. Ben Eylül itibariyle Hollanda'ya taşınmayı planlıyorun. Muhtemelen vize için aşı şart olacak. Kovid geçirmeme rağmen aşı olmayı düşünüyorum ancak merakım şu ki AB ülkeleri Çin aşısını kabul eder mi? Eğer etmezlerse ve ben aşı vurulursam önümüzdeki aylarda diğer aşılardan vurulma şansım olur mu?

Teşekkürler

 
etmez çin bile kabul etmedi.

devlet eksik kalmayalım diye başladı aşılamaya.

zararı yok ama faydası yok. nötr yani. zaten covidli hastalara antikor tedavisi uygulanıyordu bu onun aşı hali.
  • duyurukullanıcısı  (15.01.21 12:18:39) 
ben olsam vurulurum. eylüle kadar 8 ay var önünüzde. zaten o döneme kadar antikor üreitmi bile bitmiş olabilir muhtemel, yeniden vurulursunuz.


  • aslil  (15.01.21 12:18:57) 
sordugun sorularin cevabini su anda kimse bilmiyor.

son bir haftadir turkiyede ve turkce kaynaklarda bu konu hakkinda cok fazla bilgi kirliligi var.

oncelikle eger boyle bir karar alinirsa, bunun AB cercevesinde mi, ulke bazinda mi alinacagi belli degil. AB an itibariyle daha onemli konularla (i.e. asilama ve britanyadan gelen mutasyonlu virusu kontrol altinda tutmakla) mesgul.

bunun yaninda hollanda mart ayindaki secimlere odaklandi ve bu arada kolisyonun dusmesi ongorulmekte.

O yuzden, cok ozur dileyerek soyluyorum, Hollanda'nin ve AB'nin su andaki kendi problemleri, AB disindan gelecek vatandaslarin ne zaman / hangi sartlar altinda gelebilecegini hesaplamaktan daha onemli/oncelikli.

Tasinma konusu zaten hep istisnaydi, is/evlilik/egitim icin kisitlamalar hic bir zaman olmadi. bundan sonra olmasi (mutasyonlu virusun artmasi gibi istisnai durumlar haricinde) bence oldukca dusuk bir olasilik.
  • lamartin  (15.01.21 12:33:09 ~ 12:33:35) 
Sağlıklı bilgi alabileceğin son yer burası, herkes g*tünden bir şey uyduruyor.
Henüz belli değildir AB'nin kabul şartları vs. çünkü kendi aşılamaları bile bitmedi.

  • sydney  (15.01.21 13:12:02 ~ 13:12:21) 
@sydney
sağlık bilgi alabileceğimiz bir yer varsa söyle de bilelim.
bizzat sağlık bakanının devamlı yalan söylediği bir ortamdayız.
  • prizmatik  (15.01.21 13:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.