[]

büyük bir derdim var

merhaba arkadaşlar

benim uzun zamandır kronik bir karın ağrım var yumurtalık bölgesinde. kadın doğuma gittim bu salgından önce. ilişkin oldu mu deyince utandım bir şey diyemedim, lgbt bireyim çünkü. salgın da araya girince öyle kaldı tekrar gitmedim. ama şu an çok korkuyorum. şimdi ben kadın doğuma gitsem cinsel yolla bulaşan hastalıklar için test yaptırmak istiyorum desem bu yeterli olur mu tüm testleri yaparlar mı? enfeksiyon bölümüne baktım randevu yok. nasıl gidicem nasıl konuşucam onu da bilmiyorum ama.

bir de ben ailemle yaşıyorum. onlara bu durumu söylemem mümkün değil. onlardan gizli nasıl olucak onu da bilmiyorum. bir tavsiye verin lütfen.

 
18 yaşından büyük olduğunuzu varsayıyorum.
1) Direkt test yaptırabilirsiniz, yaparlar
2) Doktora yalan söylemek gibi bir hata yapmayın, çok yüksek ihtimalle gördüğü ilk lgbt birey olmayacaksınız
3) Aileniz bir şey söylemenize gerek yok? Randevu alın gidin
  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (14.01.21 23:56:07) 
Salgından önce doktor hiçbişeye bakmadı mı smear testi yapmadı mı mesela. Lezbiyen ilişkilerde hastalık bulaşma oranı çok düşük değil mi? 18 yaşından büyüksen çok küçük bir yerde yaşamıyorsn ailenin bişey duyma ihtimali yok.


  • cilekli krep  (15.01.21 00:06:06) 
@cilekli krep

hayır yapmadı. kan testi istedi (ne testiydi hatırlamıyorum) adet döneminde. bir değer hafif yüksek çıkmıştı, ikinci yapılışında normale döndü. ondan sonra da salgın çıktı. 18 yaşından büyüğüm. lezbiyen ilişkilerde hastalık bulaşma oranın düşük olması diye bir şey yok sanırım.
  • Estate  (15.01.21 00:11:26) 
hemen STD'ye yormayın sakin olun. Çikolata kisti de olabilir. Ailen e-devletine ulaşamıyorsa doktora gittiğini anlayamaz. Önemli olan sigortan var mı? Eğer yoksa tetkikler biraz tuzlu olur.

Hatta sigortan varsa devlete gitme, özele git. İşini nispeten daha hızlı gerçekleştirirsin. Sigortan varsa sadece kayıt ücreti ödersin.
  • false pretension  (15.01.21 00:11:40) 
Istanbuldaysaniz hastane (ve doktor) tavsiye edebilirim, ozel ama uygun fiyatli ve cok iyi bi doktor. Utanma vs olmaz :)

Enfeksiyon bolumu genelde sevkle gidilen bir bolum ki yanlis zaten sizin icin. Iyi bir kadin doguma gitmelisiniz. Zaten cinsel aktif olmasaniz bile kontrole gitmek gerekiyor belli bi yastan itibaren.
  • kuehles blondes  (15.01.21 00:16:45) 
@false pretension

sigortam var ama özel hastane masraflarının tamamını karşılamıyor diye biliyorum. std olduğundan emin gibiyim ne yazık ki.
  • Estate  (15.01.21 00:19:43) 
Kadın doğum doktoruna gidin.
Smear testi de yaptırmalısınız yılda 1 kere, virüs kanser bulaşıcı hastalık vb varsa orda çıkıyor zaten. Olumsuz bişey görürlerse kolposkopi ile detaylı bakarlar.
Mutlaka aşı olun maddi gücünüz yeterliyse.
Bunlardan hiçbirini aileniz bilemez, anlayamaz.
Doktordan çekinmeyin, çekindiyseniz başkasına gidin. Lgbt olmanız bişeyi değiştirmez onu söylemek zorunda da değilsiniz bence. Sadece bakire olmadığınızı, “iç muayene ile bakmak isterseniz yapabilirsiniz” diyerek belirtebilirsiniz, ben öyle söylemiştim.
  • megalomaniac  (15.01.21 00:21:53) 
@kuehles blondes

özele gidebileceğimi sanmıyorum ama yine de doktor önerisi alırım.
  • Estate  (15.01.21 00:22:52) 
çok teşekkür ederim hepinize.


  • Estate  (15.01.21 00:30:53) 
ben gerekli gereksiz bütün doktorlara neredeyse gey olduğumu söylüyorum valla hiçbiri olumsuz bir tepki vermedi : )


  • sec guard  (15.01.21 00:44:16) 
O kadar dert ettiysen özel lablar var parası neyse veriyorsun baştan sona anonim test yapıyorlar


  • wiekannich  (15.01.21 00:54:24) 
18 yaşından büyükseniz, E-nabız programında "Sağlık bilgilerimi kimse görmesin" seçeneğini işaretleyin. Ne aile hekiminiz, ne aileniz bu bilgileri göremez. Bu ayarı yapmanız gerekir. Jinekolog için ahlakçı olmayan doktorlar listesi paylaşmıştı biri.


  • kaset  (15.01.21 00:55:23) 
  • beetlejuice  (15.01.21 01:21:16) 
twitter.com

Şöyle bir şey var, doktor ismi öğrenip ona gidebilirsiniz
  • freebird5406_2  (15.01.21 01:54:44) 
sorudan bagimsiz kafama takilan birsey oldu. yumurtalik bolgesindeki agrinin sebebi ile lezbiyenligin ne alakasi var? straight iliski olsaydi soyleyecek miydin? bilmedigimden soruyorum.


  • buenosdias  (15.01.21 09:56:34) 
iyi de sadece kadından bulaşan bir cinsel hastalık yok ki. pekala erkekten de bulaşmış olabilir. bu durumda ben lezbiyenim demene gerek kalmıyor doktora. tekrar gidip şüpheli bi ilişki yaşadığını söylemen yeterli. e-nabıza girip bakmıyolarsa ailen öğrenmez.


  • elorelia  (15.01.21 11:38:50) 
@buenos dias

alakası yok, hem iç dökmek hem de belki doktorların lgbt bireylere karşı nasıl olduğunu bilen vardır diye öyle sordum.

@eloria

evet doğru.. sanki detaylı detaylı soracak gibi hissettim, dondum kaldım.
  • Estate  (15.01.21 12:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.