[]

Şuna ceza veriliyor mu?

Arkadasla bir konu hakkinda konusuyorduk, ben de "salakliktan oturu ceza verilmesine karsiyim" dedim ama bir sey kafama takildi.

Diyelim arkadasla şakalaşıyoruz, kamera kayitlari da var. Cok net belli ki herhangi bir art niyet yok, gulerek, siritarak birbirimizle itisip kakisiyoruz, bogusuyoruz vs. Diyelim sonra ben hizli bir sekilde arkadasi itiyorum ve basini yere carpiyor ve ölüyor. Mahkemede arkadaslarimiz da "onlarin arasinda herhangi bir husumet yoktu, yani şaka yapiyorum ayagina öldürdügünü dusunmuyoruz. Uzun yillardir cok iyi arkadastilar" diyorlar.

Butun bunlara ragmen hapis cezasi yer mi bu kisi?

 
Ceza hukukunda 'taksir' kavramını arastirmani öneririm.


  • elorelia  (14.01.21 18:27:27) 
Evet, onu cok duyuyoruz da simdi bir ornek icin hukuk bolumu mezunu olamam diye dusunup bu basligi actim.

Belki bilen varsa yanitlar.
  • ahm1  (14.01.21 18:31:47) 
yargılanıp taksirle adam öldürmekten ceza alınır.


  • efruz  (14.01.21 18:41:06) 
Taksirle adam öldürme +1


  • himmet dayi  (14.01.21 20:43:54) 
Yer tabi ki, taksir var bilinçli taksir var taksirin çeşitleri çok.

Belki art niyet yok gibi görünüyor olabilir. Belki de böyle görünsün istenmiştir. Bunları bilemeyiz. Veya o ana kadar iyi arkadaşlardı, itişme sırasında adamın eli gözüne çarptı, canı yandığı için anlık refleksle öldürmüş olabilir.

Edit: Hatta bak şu epey ayrıntılı, hem hukuk mezunu olmana bile gerek yok;
barandogan.av.tr
  • infernalcadre  (15.01.21 00:32:27 ~ 00:33:38) 
bildiğim kadarıyla iki tane taksir var zaten.

1) taksirle kişiyi öldürmek: tırla köşeyi dönerken yanlışlıkla kör noktada bulunan yaşlı teyzeyi öldürmek.

2) bilinçli taksirle kişiyi öldürmek: arkadaşının kafasına kutu kola koyup silahla kutuyu vurmaya çalışırken arkadaşını öldürmek.

senin anlattığın örnek bence ikincisi.

edit: evet, hapis cezası alır.
  • makarnavodka  (15.01.21 01:10:57 ~ 01:13:32) 
Şoyle de bir sey var ama. Belki baska konu bu ama mesela kirmizida gecen bir yayayi ezersen (tabii ki kasten olmamak sartiyla) veya otobanin ortasina karsi kaldirima gecmeye calisan yayayi kazayla ezersen sen ceza almiyorsun diye biyorum. Tabii orada karsi taraf hatali, benim basliktaki ornegimde oyle bir sey yok.


  • ahm1  (15.01.21 01:31:11) 
Ama bu sacma degil mi ya? Tamamen kader kurbani oluyorsun. Boyleyse hepimiz bir gun sanssizlik eseri hapse girebiliriz.

Bakin su duruma dikkat cekiyorum: kisilerin aralarindaki mesajlara bakacaklar bir sorun yok. Taniklara soracaklar, butun taniklar aralari cok iyiydi hatta 2 gun once gorustuk, sarmas dolaslardi diyecekler. Kamera kayitlarina da bakacaklar, kimsenin yuz ifadesinde en ufak bir kotu niyet yok, sakalastiklari cok acik belli.

Butun bunlara ragmen nasil ceza verilebilir ki?
  • ahm1  (15.01.21 01:34:12) 
Bilinçli taksirle adam öldürme .

Burada ölüme sebep olan kişi sonucu istemese de önceden öngörebileceği için bilinçli taksirle adam öldürmeden ceza alır .
  • Bostan  (15.01.21 07:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.