[]

biontech pfizer asisi olmali mi?

selamlar, yasadigim eyalette biontech pfizer asisi icin basvurular basladi. kayit olup sirami beklemem gerekecek ama kayit konusunda cok arada kaldim.
türkiye icin asi nerede diyoruz ama is böyle önümüze kadar gelince de insan cesaret edemiyormus. su ana kadar corona olmadik, cok da dikkatliyiz. acaba böyle biraz daha, ne bileyim birkac ay daha bekleyip asi olanlarin sonuclarini görüp öyle mi basvursak?
mesela bir iki tane de olsa asiyi olup birkac gün icinde ölenleri de duyduk sonucta, bu normal de olabilir, ya gelir bizi bulursa? bir de biontech asisinin da olsa uzun vadede etkilerini bilemiyoruz.
mesela bu yil olduk, grip asisi gibi seneye yeniden olmak gerekecek mi onunla ilgili bilgi de bulamadim. icim basvurma konusunda pek rahat degil sonuc olarak. su an önünüzde olsa gercekten olur muydunuz, öyle sorayim?

 
ben olsam beklerdim. 50 yas ustu olsam beklemez asi olurdum. ama duzgun ulkelerde bir zaman sonra oraya buraya gidebilmek icin muhtemelen asi olmus olmak gerekecek, o zaman yaklasinca mecbur kalinabilir. :)


  • lemmiwinks  (14.01.21 10:46:56) 
sonuclarini birkac ay icinde goremezsiniz. ya en az 5-10 sene bekleyeceksiniz, ya da hemen su an olmakla 2-3 ay beklemek arasinda bir fark yok.


  • hot potato  (14.01.21 10:49:33 ~ 10:49:44) 
Niye 5-10 yıl beklemek gereksin yahu? Aşı olan adamlar 1-2 ay içinde ölmeye veya başka türlü hastalanmaya başlarsa anlarım ki aşı adamı öldürüyor. Yani beklemenin sebebi illa bağışıklık oluşturup oluşturmadığını görmek değil ki. Başka tür bir zararı var mı yok mu, kısa vadede hayatı etkileyecek bir sonucu var mı onu görmek.


  • kibritsuyu  (14.01.21 11:05:34) 
@kibritsuyu haklisin, ben de senin gibi düsünüyorum. mesela simdi haberleri arastiriyorum, portekiz, abd ve norvec'te asidan sonra ölmüs 3 kisinin haberini buldum. tabii yapilan asiya göre bu sayilar normal deniyor. ama iste su an hasta olmuyorum bir sekilde idare ediyorum zaten. o zaman biraz daha zorunda kalana kadar beklemek mantikli olabilir.


  • kaputt  (14.01.21 11:12:28 ~ 11:12:44) 
5-10 sene bekle diyenin mantığı da şu, atıyorum 10 yıl sonra birden böbrek iflasları arttı ve sebebi buna bağlandı, o zaman anlaşılabilecek şeyler. Kısa sürede olan etkileri büyük ihtimalle alerjik bünyelerle ilgili.


  • rodriguez2  (14.01.21 11:40:48) 
alerjiniz yoksa pfizer 'ı gidin yaptırın hocam. beklemeyin hiç. istatistiklere de pek aldanmayın, pandemiden önce de her sene standart grip aşısı sonrası kaç kişi ölmüş açın bi de ona bakın mesela. eminim bu sayı, covid aşısı sonrası ölümlerden daha az değildir.


  • makarnavodka  (14.01.21 13:36:20) 
Yaptirmak istemiyorsaniz, dusunmeniz gereken konulardan birkaci:

Yasadiginiz yerde, asilama sureci sonrasindaki yaptirimlardan soz ediliyor mu? Avrupa´ya onumuzdeki senelerde giris-cikis planiniz var mi? (Avrupa´da iseniz, seyahat dusunceniz var mi?)


Sizin saglik durumunuzu izleyen, bilen doktorunuz var mi? Sordunuz mu?

Ev icinde risk grubundan biri var mi? Kendiniz ve evinizdekiler risk grubuna dahil degilse de, getirecegi kisitlamalardan dolayi asi olurdum ben.
  • buf-e kür  (14.01.21 13:59:10) 
Her gun sigara icen Adam corona asisinin yan etkilerini bilmiyoruz abi geyigi yapiyor.

Dunyanin en kisa fikrasi.
  • baldur2  (14.01.21 14:15:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.