[]

%90 engelli raporu verme ihtimalleri hastaneden hastaneye değişiyor mu?

Babaannemin daha önce sosyal yardım için %90 engelli raporu vardı. Sonra babamin maasi oldugu ve beraber yasadiklari icin vermediler, kullanmadık onu. Babaminki de emekli maasi bu arada.

Neyse aradan seneler geçti bari dedik arac icin alalim herkes aliyor, tekrar basvurduk.

Yahu kadın alzheimer, geçen bana legolarını eteğine toplamış baska bir isimle seslenip al yeni topladım yersin diye uzatiyor. Ucmus iyice yani gecen sene beni hatirliyordu artik hatırlamıyor. Sagol babaanne yedim ben dedim goturdum yerine tekrar oynamaya devam etti.

Simdi bu kadin ayakta da zor yurumesine ragmen kac kere hastaneye gitti testiydi heyetiydi derken, daha once %90 rapor cikmis kadina ve uzerinden birkac sene gecmis, iyice ilerlemis olmasina rağmen %81 rapor vermisler simdi bugun ogrendik.

Tuhaf degil mi? Itiraz hakkimiz var mi acaba?

Bir de memleketteki devlet hastanesinde doktorlar gıcık olabilir çünkü gecen birisi basvurmus arac arastirirken karsilastik, doktora demis iste boyle boyle annemin engel durumu var, vermiyorum kardesim oyle bu nedir ya veriyoruz veriyoruz sonra yanimizdan geciyorlar kol disarida cistak cistak muzik esliginde demis.

Ulan napalim hastaya verelim o mu sursun, agit mi yakalim veya anlamadim ki. Bu bir hak değil mi saglam adamlar turlu oyunlarla aliyor da biz hasta babaaneme için alamıyoruz, ilginc.

 
evet hastaneye doktora bağlı.


  • jelly bear  (14.01.21 10:41:04) 
Valla bizimkiler de başından beri bi kendilerine yediremediler hasta annemize rapor mu aldırcaz bir de devlet imkanlarından yararlandırıcaz falan diye de.. Adı üstünde hasta ve yakınlarına verilmiş bir hak değil mi? 6 senedir alzheimer. Babamın ne çektiğini bi allah bilir.

Çevrede olur olmaz herkesin aldığını görünce, e biz de dedik yüksek bir araç alalım işte zaten sadece köy-şehir arası gidip geliyorlar, eşya yük taşıyor babam falan. Kendi aracıyla bu pek mümkün olmuyor. Babannemi oturtup kaldırmak da dar ve alcak aracta olay oluyor vs.

Ayrıca bundan doktora veya başkasına ne ki onu anlamadım. Babam öyle çıkarcı veya sürekli araç kullanan birisi de değil 3 senede sadece 12 bin km yol yapmış.
  • ananiyimioguz  (14.01.21 10:50:28 ~ 11:20:36) 
eğer değişmediyse engelli raporuna itiraz edilebiliyor ama bir sınırı var. en sonda da merkezi bir hastaneye gönderiliyor. o rapor kesin ve son karar. raporu alana kadar tüm hastaneleri dolaşmayın yani.


  • sutlu nescafe  (14.01.21 11:02:13) 
www.resmigazete.gov.tr

Madde 13, son fıkrada mükerrer rapora izin verilmediği söylenmiş.

itiraz hakkınız var ama istediğiniz hastaneye gidemiyorsunuz öylece. kurum yönlendiriyor. süresi var diye biliyorum ama.
  • elorelia  (14.01.21 11:18:42) 
bir kisi vermiyor. bircok doktorun olustugu heyet karar veriyor. her heyetin farkli oranlar vermesi gayet olasi. bu arada ha 81 ha 90 bisey farkeder mi? 45 uzerinde engelli sayiliyorsun diye biliyorum.


  • buenosdias  (14.01.21 11:36:53 ~ 11:37:55) 
Arac alımlarında 90 altı kabul edilmiyormus ötv indirimi için

Edit: Babamın kullanabilmesi için lazımmış düzeltildi pardon.
  • ananiyimioguz  (14.01.21 11:43:25 ~ 12:06:00) 
yüzde 90 altı kabul ediliyor ama engellinin kendisinin kullanması şartıyla. onu ekleyelim buraya.


  • sutlu nescafe  (14.01.21 11:52:50 ~ 11:53:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.